Geen echte spanning

Yvonne Oomen Muurmans 12 november 2024

Om een traumatische ervaring uit haar jeugd te verwerken besluit Juliette mee te doen met de meerdaagse workshop Muzikale reis langs rouw en verdriet. Onder de andere deelnemers bevinden zich ook Marijke, een rijke weduwe in een rolstoel. En Sjoerd, haar vroegere buurjongen.
Na de plotselinge verdwijning van één van de deelnemers komt er een zoektocht op gang. Maar leidt die naar de vermiste persoon of naar een donker geheim? En wat zijn de onderlinge verbanden tussen de deelnemers?

Voorproefje
"Ik heb nog niet helemaal verwerkt wat er in mijn jeugd is gebeurd. Muziek leek me een goede manier om hieraan te werken, in combinatie met meditatie en rustmomenten. En dit landhuis spreekt me enorm aan.
Ik vraag me af hoe ze reageert als ik het haar vertel, zoveel dingen die me dwarszitten: dat ik nog steeds kinderen wil krijgen, mijn preventieve operatie, Marijke, de dood van mijn ouders, Isabelle."

Met veel energie zet Nicole van der Spek hier een thriller met potentie op papier. Door de zeer korte hoofdstukjes leest het vlot maar het verhaal mist vaart. Het komt erg traag op gang en het blijft een beetje hangen bij de workshop. Pas op het einde komt de zoektocht op gang en vormt er zich een piekje in de spanningsopbouw. Er is dus weinig spanning aanwezig. Wel is er een mooie dosis suspense toegevoegd door middel van de tussen-hoofdstukjes van het onbekende personage. Je vraagt je af wie het is en je gedachte daarover verandert een paar keer. Maar echte spanning mis ik in het verhaal. Ook vind ik het verhaal onaf. Ik mis iets op het einde waardoor ik het verhaal niet kan afsluiten.

De personages zijn goed neergezet en hun gedachten zijn duidelijk naar voren gebracht doordat iedereen steeds een eigen hoofdstukje krijgt. Ze zijn ook menselijk en herkenbaar. Ook de locatie is mooi geplaatst in het verhaal, een oud landhuis als hotel, dat kun je je wel goed voor de geest halen. Openslaande tuindeuren naar een gezellig terras langs een mooi grasveld, heerlijk.

Voetnoot
Met dank aan uitgeverij Godijn Publishing voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.
Helaas zitten er veel schrijffouten in het verhaal waardoor het lezen soms hapert. Er mag zeker nog een redactieronde overheen.
Zeker een thriller met potentie maar het is nog net niet helemaal compleet.

Meer recensies van Yvonne Oomen Muurmans