Heerlijk verhaal
Met een glimlach en een warm gevoel vanbinnen sloeg ik binnen drie dagen de laatste bladzijde van dit boek om. Al na een paar bladzijden was ik van de hoofdpersonen gaan houden, met name van Gabe en zijn familie.
In de proloog maken we kennis met Anna en Gabe en krijgen we kleine voorzetjes over de geschiedenis die ze samen hebben. Die begint 15 jaar eerder, wanneer de 16-jarige scholiere Anna voor een belangrijk project moet samenwerken met de 5 jaar oudere student Gabe. Ze blijken tot hun eigen verrassing erg aan elkaar gewaagd en er ontstaat een bijzondere vriendschap.
Anna maakt kennis met de familie van Gabe, bij wie het er op zijn zachtst gezegd nogal anders aan toe gaat dan in Anna’s situatie. Voor de buitenwereld doet ze haar uiterste best haar verleden (waarin -natuurlijk- een groot geheim schuilgaat) verborgen te houden.
Het verhaal bevat sprongen in die vijftien jaren, die ik prima in het verhaal vond passen, het is nogal een tijd om te overbruggen en op deze manier kregen we een goed overzicht van de ontwikkeling van de vriendschap tussen en het ouder worden van Anna en Gabe en word je steeds benieuwder wat de toekomt voor ze in petto heeft.
Het is een lief boek waarin lastige thema’s aangeraakt worden, maar ook de veerkracht van mensen een belangrijke rol speelt.
Er zitten een paar losse eindjes in en sommige personages worden zó terloops genoemd dat ze wat mij betreft weggelaten hadden mogen
worden, maar dat deed voor mij nauwelijks iets af aan de heerlijke leeservaring die ik had met het lezen van dit boek.