Voor iedereen met een rugzak
“Een rugzak vol” van Pieter Koolwijk is een briljant verhaal dat de lezer meeneemt in het turbulente leven van Obi, een jongen die zich niet alleen met een enorme, oude rugzak vol spullen, maar ook met zijn eigen emoties door het leven worstelt. Zijn ouders zijn gescheiden en zij maken erg veel ruzie. Het avontuur begint wanneer Obi met de trein naar zijn moeder moet reizen. Zijn vader kan hem niet brengen, zijn moeder kan hem niet ophalen en dan begint er ook iets te bewegen in die vreemde rugzak…
Koolwijk heeft weer een meesterwerkje geschreven, vol humor, spanning en diepgang. De illustraties van Linde Faas voegen een extra dimensie toe aan het verhaal. Haar kleurrijke en expressieve tekeningen brengen de chaos en de humor van Obi’s avontuur prachtig tot leven.
“Een rugzak vol” is een prachtig boek over avontuur, maar ook over de emotionele bagage die we allemaal met ons meedragen.