Alweer zo’n prachtige ‘Stui’
Ik had weer het geluk dit boek te mogen proeflezen. Bij een boek van Esther is dat altijd genieten. Na het lezen van God Jul! had ik het gevoel dat er nog wel een ‘los draadje’ was, waar ik heel nieuwsgierig naar was.
En ik werd hierin niet teleurgesteld. Ik ga niets verklappen over dat ‘losse draadje’, maar Midsommar is een prachtig boek geworden met onverwachte wendingen.
Het verhaal draait om Svea, vertaalster van Zweedse boeken. De liefde voor Zweden knalt van de pagina’s af, heerlijk. Het Midsommarfeest wordt mooi beschreven, je waant je tussen de Zweedse familie en vrienden en viert het feest met hen mee.
Esther schrijft zo beeldend en filmisch, dat je middenin het verhaal staat. De dialogen zijn zo beschreven dat je het gevoel hebt met een goede vriendin op de bank te zitten met een mok thee en chocolade .
Uiteraard is er ook in deze roman op een liefdevolle manier weer plaats voor mensen die op een of andere manier buiten de boot vallen maar er toch bij horen. Dit kenmerkt de boeken van Esther.
Ook al is deze roman het tweede deel van de Zweden-serie, de delen zijn heel goed afzonderlijk te lezen. Het is natuurlijk wel het allerleukst om ze allebei te lezen.
En niet te vergeten… de illustraties van Rudi Bagusat maken het boek helemaal af!