Prachtig boek !!

Yvora123 10 januari 2025
Een affaire in Parijs is een prachtig verhaal dat zich afspeelt in Parijs in 1975 en in Kansas in het heden.
Vanuit het perspectief van een kleindochter Teresa en grootmoeder Helen wordt verteld hoe de kleindochter nieuwsgierig wordt naar haar grootmoeder, die afgespiegeld wordt als een "egoïstisch monster". Nadat haar grootmoeder haar heup breekt, besluit Teresa voor haar grootmoeder te gaan zorgen en haar te helpen om haar huis op te ruimen.
Dan vindt Teresa een verborgen pop en een foto en wil ze onderzoeken wie haar oma echt was.
De periode van Helen, de grootmoeder, in Parijs wordt prachtig beschreven door Muna Shehadi. Je waant jezelf in Parijs.
Het boek is een feelgood roman, die makkelijk leest en wat je moeilijk kunt wegleggen.
De vorige boeken van Muna Shehadi waren even mooi als dit boek en ik heb ze verslonden. Dit boek stond al op mijn verlanglijstje en toen ik me inschreef bij Harper Collins op Facebook om het boek te mogen lezen en recenseren, was ik heel blij dat ik deze kans kreeg. Ik heb het boek met veel plezier gelezen.