Een heerlijke internationale feelgood in Amsterdam. I love Dani & Wouter
Van uitgeverij LS kreeg ik dit heerlijke recensie-exemplaar toegestuurd van ‘What happens in Amsterdam’ van Rachel Lynn Solomon.
Dani heeft nog al een rommelig arbeidsverleden en in een dronken bui solliciteert ze op een baan bij een tech start-up in Amsterdam. Of dit nu zo’n goed idee was….
Wouter is een voormalig Nederlands uitwisselingstudent en Dani’s eerste liefde. Om het grachtenpand van oma te kunnen erven moet Wouter getrouwd zijn…..
Als Dani op een regenachtige dag in Amsterdam arriveert omdat ze in een dronken bui gesolliciteerd heeft bij een startup begint haar avontuur in Amsterdam. Weg van haar vreemdgaande vriendje en overbezorgde ouders wil Dani nu leven en dingen zelf doen.
In het drukke Amsterdam vol hardfietsende Nederlanders - die echt met niemand rekening houden - is fietsen nogal een opgave. Als ze dan ook aangereden wordt door een grote blonde hunk en in zijn ogen kijkt herkend ze die ogen als van haar grote crush Wouter.
Wouter nodigt een haar uit voor een koffie om samen herinneringen op te halen.
Al snel vertelt Dani haar verhaal; een vreselijk appartement met een lekkage probleem en baan bij een start-up die na een week failliet is…. Kortom drama.
Wouter moet om het grachtenpand van oma te erven getrouwd zijn… langzaam aan beseft hij dat als hij Dani in huis neemt en hij haar vraagt een schijnhuwelijk aan te gaan elk probleem wordt opgelost.
Dani krijgt een huis en mag in Nederland blijven en hij erft het huis.
Wat volgt is een heerlijke roman over liefde, onuitgesproken gevoelens, verkeerd geïnterpreteerde berichten, hilarische bijpersonages en thank God ook steamy spice scenes.
Wat Rachel zo goed doet is mij als local meenemen door Amsterdam en deze fantastische stad aan mij te laten zien door de ogen van een expat die local word.
Vol heerlijke clichés over scheve gevels, stroopwafels, stamppot en fietsers weet Rachel echt een goed beeld van Amsterdam te geven.
Ik heb zo genoten van dit verhaal dat ik oprecht hoop dat er nog een boek volgt met Wouter en Dani in de hoofdrol. Dat verdienen ze!
Ik geef ⭐️⭐️⭐️⭐️
Wouter nodigt een haar uit voor een koffie om samen herinneringen op te halen.
Dani krijgt een huis en mag in Nederland blijven en hij erft het huis.
Ik geef ⭐️⭐️⭐️⭐️