Onder het genot van kopjes thee groeiden Faye en Sean
Ik maakte via de leesclub van het boek ‘Onder de sterren van Montpellier’ kennis met de boeken van Marina Folkers. Dit boek wat ik overigens enkel had gekocht vanwege de geweldig mooie voorkant beviel mij zeer goed. Ik deed dus met die leesclub mee met mijn eigen e-book. Want ja, ondanks dat het boek in kleur echt veel mooier is, moet je soms concessies in je aankopen doen als je boekenkast overvol is!
Marina Folkers deed overigens zelf ook mee met die leesclub, dat maakte het extra leuk. Naar aanleiding van antwoorden en opmerkingen van anderen tijdens die leesclub (en de latere leesclub van Marina zelf op Facebook) werd ik benieuwd naar haar andere twee boeken van. ‘Zoektocht terug’ las ik in februari en gaf ik 5*. Haar eerste boek zat helaas niet in de collectie van de bibliotheek, ik maakte daar bij het inleveren van het tweede boek een opmerking over, maar helaas, de medewerker was een vrijwilliger en vroeg mij later die dag terug te komen. Iets wat ik overigens niet deed.
Ik had van Marina begrepen dat het ook een behoorlijk dik boek was, en omdat ik de online bibliotheek had geactiveerd om e-books te lezen speurde ik in de online catalogus. Het e-book was er, en ik leende dat dus meteen!
De titel verraad eigenlijk al dat Faye en Sean een stel zijn of worden, maar dat maakt voor het verhaal niets uit.
Faye leert Sean kennen op jonge leeftijd, ze is nog maar tien, bijna elf, een kind dus nog, als ze de zeven jaar oudere Sean ontmoet. Nou ja ontmoeten, hij redt haar en is daarmee meteen haar held.
- spoilers verwijderd door de Hebbanredactie -
Meer kan ik niet schrijven want dan zou ik dingen gaan verklappen.
Het fijne epiloog is de kers op de taart, wat mooi!
De voorkant van het boek past zeker bij het verhaal, overigens had ik Faye wat kleiner ingeschat, de kleuren op de achtergrond zijn erg mooi en het silhouet van London hoor er natuurlijk bij.
Maar als ik niet zou weten hoe mooi Marina Folkers schrijft zou ik ook dit boek niet zo snel oppakken. Kijk dus voorbij de voorkant en pak dit boek op want je zal het daarna met me eens zijn dat dit een prachtige love story is!