Meer dan 6,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Hebban recensie

Leuke aanvullingen op je kook-repertoire

Maaike Ebbinge 01 december 2015

Delicious is een maandelijks verschijnend foodtijdschrift, dat niet alleen in Nederland maar wereldwijd wordt uitgegeven. Valli Little werkt voor Delicious in Australië. Zij schrijft daar vele recepten die ook in de Nederlandse editie veelvuldig geplaatst worden. Daarnaast wordt van haar recepten zeer regelmatig een nieuw kookboek uitgegeven.
Nu, vlak voor de feestdagen, wordt er een serie uitgegeven met een mooie prijs voor menig schoen of sok. Deze kookboeken zijn samengesteld uit eerder verschenen kookboeken en agenda van Delicious.

Eén boek uit deze serie is Delicious, 60x easy recepten.
Makkelijke recepten. De gemiddelde bereidingstijd is voor de helft van de recepten rond de 20 minuten en voor de andere helft rond de 45 minuten. Met een paar uitschieters naar boven en een paar naar beneden. Deze tijden gelden dan wel nadat je de ingrediënten zo hebt klaar staan als in de ingrediëntenlijst vermeld staat: fijngesneden, gehakt, geraspt, gestoomde jasmijnrijst voor erbij…

Zo wordt hier een mosselrecept klaargemaakt in 10 minuten. Ja, met panklare mosselen! Maar we weten allemaal, dat je daar wel even mee bezig bent. Mosselen wassen en tikken op die beestjes om te kijken of ze nog leven. Dat gaat je zeker niet allemaal lukken in 10 minuten.
Je moet elk recept dus echt goed lezen om te bepalen hoeveel tijd er in de keuken nodig gaat zijn.

In het voorwoord zegt Little: “In Easy laten we zien hoe je in weinig tijd een heerlijke maaltijd kunt maken.”
Hierboven hebben is de tijd reeds besproken. Nu de heerlijke maaltijd.
Natuurlijk kan dit boekje je op leuke en lekkere ideeën brengen. Leuke aanvullingen op je keuken-repertoire. Maar het zijn zeker niet allemaal (volledige) maaltijden. Vaak zit er helemaal geen groente bij: homemade gehaktbrood, jachtschotel met gnocchi, orzo met wilde paddenstoelen en truffel. Of slechts 120 gr diepvriesdoperwten voor 4 personen. Voor een goede maaltijd moet je het recept zelf gaan aanvullen.

De zestig recepten zijn verdeeld over de hoofdstukken: Pasta en risotto (geen risotto gevonden), Gevogelte (lees kip), Varkensvlees, Lamsvlees, Rundvlees, Zeebanket en Vegetarisch.
Op elke linker pagina staat het recept en op de rechter pagina een foto. Zoals je van Delicious mag verwachten zijn de foto’s zeer aantrekkelijk.
Als laatste een duidelijk register.
Verder geen poespas, maar dat hoeft ook niet.

Uit het hoofdstuk Varkensvlees:
Italiaanse varkenshaasjes
hoofdgerecht (4 personen) 
600 g aardappels (bijv. desiree), geschild, in stukken van 3 cm
2 el olijfolie
1 tak rozemarijn, naaldjes fijngesneden
2 varkenshaasjes (elk van ± 500 g), doormidden gesneden
8 dunne plakjes (platte) pancetta*
250 g kerstomaatjes, aan kleine trosjes
pesto, voor erbij
ook nodig: een bakplaat, ingevet 

Verwarm de oven voor op 200°C.
Blancheer de aardappels 5 min. in een pan met gezouten kokend water en giet ze af. Schik ze naast elkaar op de bakplaat, schep ze om met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi ze met wat zout en peper en rooster ze 20 min.
Vermeng intussen de rozemarijn, knoflook en 1 eetlepel olijfolie. Bestrijk de varkenshaasjes hiermee, omwikkel elk stuk met 2 plakjes pancetta en zet dit vast met keukentouw of cocktailprikkers.
Bestrooi ze met wat zout en peper. Schik ze tussen de aardappels op de bakplaat en rooster ze nog 15 min. mee. Leg de tomaatjes erbij en rooster alles nog 5 min., tot de aardappels goudbruin kleuren, de stukken varkenshaas gaar zijn en de tomaatjes net wat zachter worden.
Serveer het vlees met de aardappels en tomaatjes en schep er wat pesto op.
Bereiden ±10 min. / oven ± 45 min. 
*Pancetta is in zout ingemaakt buikspek dat twee weken rijpt. Het is plat of opgebonden tot een rol te koop. De platte soort wordt in de keuken gebruikt; de opgerolde soort is (rauw) vaak onderdeel van een schotel antipasti.

In een ander recept laten ze zien hoe je zelf verse pesto kunt maken. Daar wordt duidelijk naar verwezen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Maaike Ebbinge

Gesponsord

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur