Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 9. De boodschap

op 23 augustus 2017 door

De laatste vraag.

We hebben ons de voorbije weken kunnen storten in de leefwereld die schrijfster Julie van Mol voor ons creëerde. Naast een aantal andere steden was het toch vooral Rotterdam dat prominent in beeld kwam. Mij is het wel goed bevallen me eens wat dieper te verdiepen in Rotterdam. Het heeft er zelfs toe geleid dat er een idee/aanbod ligt voor een ‘onderdompeling’ in de stad. Wie gaat dat organiseren?

Als we de smaak te pakken hebben dan kunnen er misschien ook andere steden volgen. Zo organiseert Love Lit op 16 september een wandeling door het Antwerpen van de schrijver Willem Elsschot. Zie daarvoor bijgaande link.

Er zijn meer schrijvers die hun stad hebben bezongen in taal, in romans. Hierbij een overzichtje en misschien krijg je wel zin om een van deze boeken te lezen. Wat mij betreft mag ‘Sterker door Strijd’ aan de romans over Rotterdam toegevoegd worden.

 

Vraag 9.a. Denk je dat de auteur de lezer met het verhaal een boodschap heeft willen meegeven? Zo ja, welke is dat dan?

Vraag 9.b. Welke verwachtingen had je vooraf en over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen?

 

     692c7c1f328bc671109f1bab45fd23fe.jpgd5f06d5737fc10d1eec449278cdd0b29.jpg

       



Reacties op: Vraag 9. De boodschap

Meer informatie