Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bij jou ben ik echt - Gaby Rasters - Blog 2

op 02 februari 2023 door

Gelukkig in Noordwijk

22aa9574718d6afed1e82e0600dfa58f.jpgHet zevenjarige zoontje van Luuk en Sandy heeft kortgeleden de diagnose autisme gekregen. Spanningen, vermoeidheid, onmacht en verdriet hebben invloed op hun relatie. Om even helemaal tot rust te komen gaan Luuk, Sandy en Ravi een weekje naar Cyprus.

Aan het strand maakt Ravi kennis met een straathond, Benigo. Met Benigo heeft Ravi meteen een klik. Ravi maakt oogcontact met de hond en wil hem zelfs aaien. Wanneer de hond schrikt en er vandoor gaat, is Ravi ontroostbaar. Sandy wil niets liever dan de hond opsporen om hem mee naar Nederland te nemen, maar helaas keren ze een week later zonder hond terug naar huis.

Tijdens hun vakantie hebben ze enkele vrienden gemaakt die de zoektocht voort blijven zetten. Wanneer Sandy een telefoontje ontvangt dat de hond gespot is, aarzelt ze geen moment en stapt in het vliegtuig. Na wat twijfels te hebben overwonnen reist Luuk zijn vrouw achterna.


22aa9574718d6afed1e82e0600dfa58f.jpgBij thuiskomst besluiten ze om naar Noordwijk te verhuizen. Ze nemen hun intrek in een prachtig huis vlak bij het strand. Om Noordwijk goed te leren kennen vragen ze jullie hulp. Ravi heeft 12 geluksstenen, in de bibliotheek van Noordwijk neergelegd. Je kunt ze vinden bij boeken over (hulp)honden, Noordwijk, autisme en bij de boeken schrijfster Gaby Rasters. Maak een selfie met je gevonden steen of schiet een leuke foto met de steen. Plaats je foto op je facebookpagina onder vermelding van #Bijjoubenikecht. Vermeld hierbij op welke plek in Noordwijk jij je gelukkig voelt. Onder de inzendingen wordt een exemplaar van het boek verloot.

Ravi heeft een super opa die hem helemaal begrijpt. Sinds kort heeft zijn opa, die al jaren weduwnaar is, een nieuwe vriendin. Mariette woont in Noordwijk, in een prachtig huis vlak bij het strand. Wanneer Luuk en Sandy de hond Benigo in Cyprus op gaan halen, gaat Ravi samen met zijn opa in Noordwijk logeren. Sandy en Luuk zijn nog nooit bij Mariette op bezoek geweest. Als ze Ravi, na hun reis, ophalen worden beide op slag verliefd op het huis!

22aa9574718d6afed1e82e0600dfa58f.jpg‘We rijden trouwens Noordwijk binnen.’ Luuk draait een weggetje in, de Oude Zeeweg. ‘Het is prachtig hier, echt een duingebied of niet?’ Sandy kijkt uit het raam en lacht om de kwispelende staart van Benigo. ‘Dit zijn de Zuidduinen. En daarbovenop zie je het huis al liggen, een landhuis boven op een duin. Hij wijst naar boven. Sandy slaakt een gilletje. ‘Alsof we van de ene vakantie in de andere rollen.’ Het grote witte landhuis ziet er uitnodigend en romantisch uit door alle bloemen die er groeien. Het kiezelpad maakt het plaatje helemaal af.

Na een flinke crisis in hun huwelijk hebben Sandy en Luuk besloten er weer helemaal voor te gaan. En wat is er nu mooier dan een nieuwe start te maken in een prachtig nieuw huis? Nu Sandy haar zorgtaken voor Ravi met Luuk, haar vader en Mariet kan te delen, komt ze eindelijk weer tot rust. De oude Sandy, waar Luuk zoveel van houdt, komt weer tevoorschijn! Sandy voelt zich in Noordwijk weer helemaal gelukkig!

22aa9574718d6afed1e82e0600dfa58f.jpgWe zijn inmiddels verhuisd naar het prachtige huis in de duinen. Het heeft wat gekost en nog niet alle dozen zijn uitgepakt, maar het was het allemaal waard. Mijn vader en zijn vriendin wonen in de studio naast ons huis en het gaat eigenlijk heel natuurlijk en gemoedelijk. We zitten niet op elkaars lip, lopen elkaars deur niet plat, maar zijn er voor elkaar wanneer dat nodig is. Ik moet eerlijk bekennen dat we geboft hebben met deze oppas aan huis, het geeft Luuk en mij alle ruimte om ook elkaar weer te verkennen….


Ook Ravi en Benigo hebben het in Noordwijk erg naar hun zin. Een jaar geleden durfde Ravi nog niet eens met zijn grote teen in het zand te roeren, terwijl hij nu dagelijks met zijn hond langs de zee rent!

‘Denk je dat Benigo vandaag met papa en jou naar het strand wil?’ Ravi knikt. ‘We willen rennen op het strand. Benigo heeft erg veel zin om zijn poten helemaal vies te maken en ik wil dat mijn voeten ook vies worden.

22aa9574718d6afed1e82e0600dfa58f.jpgBlog 1 Bij jou ben ik echt

De inzendingen van de fotowedstrijd.

c2cea6ad159bafb202eeed78ce4bfee8.jpg

 2c3a624725bafc7dd00a77fc9851051e.jpg



Reacties op: Bij jou ben ik echt - Gaby Rasters - Blog 2

Gerelateerd

Over

Gaby Rasters

Gaby Rasters

Gaby Rasters is auteur en moeder van drie kinderen. Ze is dol op social media, n...