Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een lucht vol Franse dromen - Michelle Visser

op 03 september 2020 door

Chez Loes

De Franse-aflevering van Bed en Breakfast heeft vorige week een recordaantal kijkers getrokken. Maar liefst 2 miljoen mensen zaten, vrijdag 28 augustus, voor de buis! De deelnemers van deze week werden bij omroep Max aangemeld door Pierre Duval.

Duval geeft al enkele jaren de cursus Table d’hôtes aan B&B eigenaren die hun Franse dromen waar willen maken. Table d’hôtes is populair onder de Nederlandse vakantiegangers. B&B eigenaren bieden hun gasten enkele avonden per week een maaltijd aan die bereid wordt uit streekproducten. De kandidaten van deze week hebben allemaal kortgeleden een B&B geopend en hun Table d’hôtes vergunning van de gemeente gekregen.

Hans, Anja, Loes en Richard onderwierpen tijdens de logeerpartijen elkaars B&B aan een grondig onderzoek. Ze boden elkaar gezellige uitjes aan en ’s avonds was er natuurlijk een heerlijke Table d’hôtes maaltijd.

Hans en Anja Schoof   De eerste overnachting vond plaats bij Hans en Anja. Het echtpaar heeft na hun pensionering een huis net buiten Roanne gekocht. Hans hoopt in Frankrijk de rust te vinden om een boek te schrijven. Anja verzorgt de gasten.

Richard Jameson   De tweede logeerpartij was bij de Engelse weduwnaar, Richard. Samen met zijn vrouw had hij plannen een groot huis te kopen om er een B&B te beginnen. Hij hoopt nu in Renaison hun droom waar te kunnen maken. Maar voordat het zover is, zal hij nog heel wat aan zijn oude huis moeten verspijkeren.

Anneloes Beekman   Als laatste werd er gelogeerd in Pommiers. Na haar echtscheiding is de Hollandse Loes naar dit prachtige kleine Franse dorpje verhuisd om er een chambre d’hôtes te beginnen. Na een grondige verbouwing door goede vriend Sjoerd is het huis een waar paleisje geworden!

56c7abf7039c1172f9f018a854ab647c.jpgChez Loes telt drie themakamers. Hans en Anja logeerden in chambre des tournesols (de zonnebloemenkamer), Richard kreeg de eenpersoonskamer chambre des olives toegewezen en in de andere tweepersoonskamer chambre des coquelicots (de klaprozenkamer) logeerde een gast (kunstschilder Valentin). Na het welkomstdrankje bood Loes haar gasten een wandeling door het Middeleeuwse stadje aan. Onderweg maakte de gasten drie stops. Op de boerderij van Marcelle kregen ze een rondleiding door de kaasmakerij en kon er met koeien worden geknuffeld. Bij mevrouw Renard mocht het gezelschap eieren rapen en werden ze getrakteerd op eigengemaakt vlierbessenwijn en vruchtenlimonade. Na een kort bezoek aan de kerk werd het tijd om een hapje te eten. Na de lunch van stokbrood, zachte camembert en een plaatselijk wijntje kregen de gasten een schilderworkshop van Valentin. Terwijl ze zich uitleefden met kwasten en verft bereidde Loes het avondeten voor. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner; groene salade (alle ingrediënten uit eigen moestuin), gebakken aardappeltjes, Label Rouge-kip (op zijn Hollands een hele kip) en als nagerecht versgebakken tarte tatin met koffie.

De volgende morgen, na een uitgebreid ontbijt, was het tijd voor de beoordeling. Hans en Anja waren erg te spreken over hun kamer, maar hadden nog wel wat minpuntjes; zo vonden ze het niet prettig dat de badkamer met alle gasten gedeeld moest worden en dat kat Coco zomaar overal in huis opdook. Richard was erg enthousiast over de schilderworkshop. De kandidaten vonden dat Loes haar prijs best wat op mocht schroeven en deden tien euro extra in hun enveloppe. Chez Loes won hierdoor ruimschoots deze aflevering van Bed en Breakfast.

6aaf21bd581b01884f7d2202029f9e22.jpgWilt u ook een paar dagen bij Chez Loes logeren? Dat kan. In de (online)boekhandel zijn inmiddels drie boeken over Anneloes Beekman verschenen. De verhalen van Loes’ chambres d’hotes bieden zoveel meer dan een stel gezellige vakantieverhalen. Ze gaan ook over het plattelandsleven, inburgeren, vriendschap, geldzorgen, culturele verschillen, ouderschap, echtscheiding, een nieuwe start maken, homoseksualiteit, oorlog, familiebanden, kinderloosheid en natuurlijk liefde!

Dit verhaal heb ik natuurlijk uit mijn duim gezogen, toch komen alle hierboven genoemde dieren, maaltijden, mensen en situaties in Een lucht vol Franse dromen voorbij. 

https://www.hebban.nl/spot/boeken-met-een-ster/nieuws/geluk-komt-in-de-zomer-michelle-visser

https://www.hebban.nl/spot/boeken-met-een-ster/nieuws/een-weekje-chez-loes 



Reacties op: Een lucht vol Franse dromen - Michelle Visser

Gerelateerd

Over

Michelle Visser

Michelle Visser

Schrijven, schrijven, schrijven... zodat ik jullie zo snel mogelijk een nieuw bo...