Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het huis met de blauwe luiken - Michelle Visser

op 27 augustus 2020 door

Een weekje Ches Loes

Vorige week kon ik met Bert en Ria Beekman meeliften naar Pommiers. Hun dochter Anneloes heeft in dit pittoreske Franse dorpje een vervallen huis gekocht en is er een B&B begonnen. Een chambres d’hotes moet ik zeggen (maar ik spreek helaas geen woord Frans). Tijdens de zes uur lange rit heeft Ria uitgebreid over het stukgelopen huwelijk van haar dochter gepraat en over de vele twijfels die ze in eerste instantie had bij haar dochters Franse dromen. Maar nu het huis prachtig opgeknapt is en de B&B lekker loopt, is ze echt ontzettend trots op haar. Ik heb een heerlijke week gehad en kan iedereen ‘Ches Loes’ aanbevelen!

  • Van: Edith Tinga Erik.tinga@gmail.com                                                                                             
  • Aan: Chesloes@orange.fr                                                                                                                     
  • Datum: 24-08-2020                                                                                                                       
  • Onderwerp: Bedankt

Beste Loes,

Nogmaals dank voor de heerlijke week in Het huis met de blauwe luiken. Je moeder had helemaal gelijk, Sjoerd en Dieter hebben er een juweeltje van gemaakt!

Ik was echt toe aan een week je rust. Heerlijk om niets anders om me heen te horen dan tjilpende vogeltjes, zoemende insecten, kakelende kippen en loeiende koeien. Ook de typische Franse geuren zal ik niet snel vergeten; vers gemaaid gras, stoofvlees, knoflook, bloemen, koeienvlaai, septic tank…..Ik hoop dat Sjoerd aan dat laatste wat kan doen hoor. Hier kon mijn Hollandse neus niet aan wennen. Over Sjoerd gesproken, wat een leuke vent is dat zeg! Wel een beetje jammer van die snor.

Je gezellige klaprozenkamer ‘chambre des coquelicots’ zag er echt keurig verzorgd uit. Ben je inmiddels verlost van de relmuizen? Ik lag soms echt te rillen in mijn bed als ik die beestje over het plafond hoorde tippelen.

Ik hoorde op Shownieuws dat Katja Schuurman een dochtertje heeft gekregen. Raadt eens hoe het kleintje heet. Dezelfde naam als jouw kitten, Coco! Hoe leuk is dat.

Ik miste vanmorgen mijn lekkere ontbijtje wel hoor. Heerlijk dat verse knapperige stokbrood, die kruimelige croissantjes, de verse eitjes van je buurvrouw Madame Renard, de Franse kaas en zelfgemaakte jam. Ik ging vanmorgen op de weegschaal staan en schrok me rot; twee kilo aangekomen!

Ik snap het helemaal dat je naar Frankrijk bent verhuisd. Wat een ruimte en wat een uitzicht! In Pommiers is het niet zo moeilijk om 1,5 meter afstand te bewaren. Ik kwam geen hond tegen tijdens mijn wandelingen. En de honden die ik tegen kwam lagen aan een ketting. Dat vond ik best een naar gezicht die hond van je buurman Leclerc trouwens. Arm beest en wat een stugge vent is dat. De foto’s van mijn wandelingen langs de akkers, weilanden, korenvelden en de Loire zijn echt prachtig geworden. Schitterend die felblauwe lucht en de ondergaande zon.

Het heeft trouwens niet veel geholpen die kaarsjes die we in de kerk aangestoken hebben. Ik hoorde net dat het reisadvies voor grote delen van Frankrijk nu oranje kleurt. Gelukkig zijn er in Pommiers nog geen coronabesmettingen geconstateerd.

Loes, blijf gezond en ik hoop je volgende jaar weer te zien!

Groetjes, Edith

Ps heb je de schuur inmiddel al operuimd?

Wordt vervolgd.

https://www.hebban.nl/spot/boeken-met-een-ster/nieuws/een-lucht-vol-franse-dromen-michelle-visser-2

https://www.hebban.nl/spot/boeken-met-een-ster/nieuws/geluk-komt-in-de-zomer-michelle-visser



Reacties op: Het huis met de blauwe luiken - Michelle Visser

Gerelateerd

Over

Michelle Visser

Michelle Visser

Schrijven, schrijven, schrijven... zodat ik jullie zo snel mogelijk een nieuw bo...