Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eindverslag

op 26 juni 2020 door

Met 100 Hebbanners mochten we het debuut de stagiair van Helan Monks Takhar lezen voor een leuke buzz. Hieraan verbonden was een vrijwillige leesclub. Waar we toch wel heel wat deelnemers mochten verwelkomen. Hieronder vind je de samenvatting van de levendige discussie over het boek.

De leesclub.

Bij een Buzz actie worden van de deelnemers vier sociale media momenten verwacht, waarbij zij een leuke foto of quote uit het boek posten. Op de laatste dag van de Buzz het vierde social media moment, zie je een treintje van recensies over het boek voorbij komen. Waarbij dus ook een vrijwillige leesclub hoort. Deze was levendig bij dit boek.

De eerste indruk

De deelnemers hadden verschillende redenen waarom ze wilden deelnemen aan de Buzz actie. Voor de ene was dit het onderwerp van het boek die we in het voorstukje konden lezen, voor de andere vanwege de term psychologische thriller en van nog anderen omdat ze eens een Buzz of leeslcub wilden meemaken of gewoon omdat bepaalde lezers graag debuten lezen.

Millennials

In het boek konden we er niet om heen het hoofdpersonage Katherine haat millennials en alles waar ze voorstaan. De deelnemers weten de frustraties aan jaloezie, onzekerheid, midlife crisis waarin Katherine zich zou kunnen bevinden, en het ouder worden waar Katherine het moeilijk mee heeft.

Verloop van het verhaal

Hier kunnen we wel zeggen dat de deelnemers eens gezind waren. We waren het met elkaar eens dat het verhaal niet verliep zoals we verwacht hadden en dat het lang duurde voor er wat schot in de zaak kwam en dat de spanning eraan ontbrak.

Personages

Hier waren de meningen over verdeeld. Sommige lezers vonden de personages genoeg uitgewerkt voor anderen kon dit beter.
Maar echt laaiend enthousiast over de personages was niemand.

Spanning

Ook hier waren de deelnemers het met elkaar eens, het boek hoort niet in de categorie thriller thuis. In welk genre dan wel, daar konden we niets op bedenken, omdat dit boek ook niet aansluit bij bijvoorbeeld een misdaad roman. Er werd geopperd dat het eerder een drama-verhaal is. Iedereen vond dat de echte spanning in het boek ontbrak.

Stijl

Sommige deelnemers moesten in het begin echt wennen aan de manier waarop het verhaal geschreven werd omdat het verhaal wat langdradig begon te worden anderen vonden het een toegankelijke schrijfstijl die makkelijk leesbaar was.
Bepaalde uitdrukkingen zoals ‘snowflake’ waren voor sommige nieuwe termen die ze nog niet eerder gehoord hadden.

Geloofwaardigheid

De deelnemers vonden dat het verhaal ongeloofwaardig overkomt. Er zijn heel veel gebeurtenissen in het boek waar je je vraagtekens bij kunt plaatsen.

De ontknoping

De meningen over de ontknoping waren verdeeld sommigen hadden het einde zien aankomen voor anderen kwam het einde helemaal uit de lucht vallen. De meesten vonden dit het spannendste/beste stuk van het boek.

Conclusie

Het boek is geëindigd met een 2,5**. De spanning en de geloofwaardigheid ontbraken in dit boek wat het geen top debuut maakt. 

Ik wil iedereen die meegedaan heeft aan de leesclub nog eens bedanken voor alle input en de levendige en eerlijke discussie .

 

 

 



Reacties op: Eindverslag

Meer informatie