Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buzzdiscussie (tijd voor Buzz #3)

op 18 juni 2018 door

Update vraag 5 staat online.

Aangezien iedereen al uitgelezen is komen de laatste 5 vragen in de komende week online,zodat volgende week zondag ook de leesclub afgesloten kan worden!

--------------------------

Gedurende de Hebban Buzz zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder straks een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

[Optioneel] Deze buzzdiscussie is niet verplicht, alleen de vier social media-berichten zijn verplicht. De buzzdiscussie is voor wie het leuk vindt om samen het boek nog nader te bekijken.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen

1. Welke karaktereigenschap van jouw favoriete personage vind je het meest op de voorgrond staan en kun je een scène beschrijven waarin dit tot uiting komt?

2A. Een van de thema's is ongelijke rechten voor vrouwen. Is het de auteur goed gelukt om dit binnen het plot te verwerken en waar blijkt dat uit? 

2B. Welke andere thema vind je, naast het bovenstaande, op de voorgrond staan en kun je een voorbeeld geven van een scène uit het boek waar dit naar voren komt?

3. Vind je het een meerwaarde hebben als een auteur een proloog gebruikt?
En wat voor effect heeft deze proloog op jou? Welke gedachten roept het bijvoorbeeld op?

4. Wat vind je van de gekozen titel en welke andere titel zou ook / beter passen?

5. Wat vind je van de opbouw van het verhaal in relatie tot de spanningsboog?

6. Een van de elementen die door Houtman gebruikt werden waren de brieven van Plinius, waarvan je als lezer regelmatig een stuk mocht lezen. Welk effect had dit op jou? En / of is er een ander element wat voor jou een belangrijke meerwaarde had?

7. Okay, dit boek leent zich natuurlijk uitermate voor een verfilming en Houtman geeft zelf al een voorzet voor de acteurs. Maar welke Nederlandse of buitenlandse cast zou jij aan de slag laten gaan?

8. Het boek is nu voor de meeste al een ruime week uit. Als je terugdenkt, waar heeft de auteur je mee geraakt? Wat is blijven hangen?

9. Hoe beoordeel je de geloofwaardigheid van het boek en wat maakt dat je zo oordeelt?

10. Bracht Het negende gebod wat je ervan verwacht had? Zo ja, welke verwachtingen kwam en uit en zo niet, op welke wijze week het dan af?

aca86ef2fdfa65675071771b45b306c0.png

BUZZ - heb jij al gebuzz'd vandaag?

Het is tijd voor #hebbanbuzz nummer 3 - Vertel (zonder spoilers) wat je tot nu toe het spannendste vindt aan dit boek. Vergeet niet de hashtag #hebbanbuzz te gebruiken!

Volgende stap: plaats je recensie op Hebban (buzz #4)



Reacties op: Buzzdiscussie (tijd voor Buzz #3)

Meer informatie

Gerelateerd