Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eindoordeel - je recensie

op 05 november 2016 door

Het eindoordeel...

“Hoe zwaar zijn de wolken? Hoeveel verschillende knopen bestaan er?”

Dit en nog veel meer weetjes komen kinderen én hun ouders te weten in Over alles.

Over alles is een wetenschappelijke encyclopedie voor kinderen. Het boek is van de hand van de Britse auteur Richard Platt.

               De deelnemers van dit buzzboek staan te springen om het boek te mogen lezen. Het ziet er volgens de deelnemers erg mooi uit en ze zijn ontzettend benieuwd naar de weetjes. Wanneer het boek bezorgd wordt, ja dit boek paste dus echt niet door de brievenbus, zijn de lezers oprecht verrast door de grote van het boek. ‘Het boek springt in het oog, prikkelt de nieuwsgierigheid en schept verwachtingen.’ Het boek valt op door de grootte, mooie tekeningen en het kleurgebruik. De wetenschappelijke stof wordt ondersteund door hele mooie en duidelijke tekeningen. Daardoor wordt het een encyclopedie voor alle kinderen, ook voor de kinderen die nog niet kunnen lezen is er van alles in het boek te vinden. Over alles is naast een kennisboek ook echt een kijkboek. ‘En als je het boek op een goed zichtbare plek neerlegt, zullen kinderen die op visite komen het oppakken en er in gaan lezen.’ Maar, volgens de buzzers is het niet alleen een boek voor de jeugdige lezer, ook volwassenen kunnen nog genoeg uit dit boek leren. Dit boek heeft namelijk geen leeftijdsaanduiding nodig. Iedereen, jong en oud, leert iets uit dit boek.

               Daarnaast is het geen boek dat je eenmalig leest en vervolgens laat onderstoffen in de kast, aldus de lezers. Het is een boek dat je steeds maar weer oppakt en doorbladert. Of, een boek dat je prima cadeau kan geven aan de nieuwsgierige kinderen in jouw omgeving. Bovendien nodigt het boek uit tot het zelf beoefenen van de wetenschap. Een aantal lezers ging namelijk na het lezen van dit boek op onderzoek uit. ‘Ik heb het gecombineerd met knutselen door de knopen [uitgelegd in het boek] te oefenen. Helaas vonden sommige buzzers nog wat kleine fouten en was een uitleg van één pagina niet voldoende om het onderwerp te begrijpen. Dit werd echter wel gecompenseerd door de illustraties. Naast de mooie en leuke onderwerpen raken de lezers niet uitgepraat over het formaat van dit boek. ‘Het formaat is echt een statement. Geweldig!’

De buzzers zijn over dit boek razend enthousiast en geven het boek dan ook 4 sterren! Een van de lezers geeft een mooie quote uit het boek weer dat dit boek volgens haar prima beschrijft: ‘Door Gutenberg veranderden boeken van schatten voor de superrijken in betaalbare bronnen van kennis.’ En zo is het maar net!

Hebban en Uitgeverij Lemniscaat bedankt voor dit mooie en zeer prettige buzzboek!



Reacties op: Eindoordeel - je recensie

Meer informatie

Gerelateerd