Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het boekenjaar van Francisca

op 30 december 2020 door

Er gingen mij al vele Hebbanisten en de hele Hebban Crew voor, die allemaal hun boekenjaar van 2020 delen. Tja ik kon niet achter blijven vond ikzelf. Want boeken winnen met je blog waarin je over je boekenjaar verhaald is alleen maar leuk toch? Hierbij dus mijn antwoorden op de vragen die Hebban stelde!

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Wat is je belangrijkste moment van 2020 op boekengebied?

Dat ik zowel met de Hebban Thrillerprijs als de Hebban Debuutprijs mocht meelezen. Er was geen debuut tussen de mij toegewezen boeken wat mij echt omverblies, dit had ik vorig jaar wel, toen sprong 'Kongokorset' er bovenuit. Maar bij de Thrillerprijs zat een boek wat mijn boek van 2020 is geworden, het boek heeft ook terecht de Hebban Thrillerprijs gewonnen. Zonder de Thrillerprijs had ik wellicht het boek niet eens opgepakt. Verder mocht ik mee buzzen met het boek 'Daar waar de rivierkreeften zingen' wat ik echt een geweldig mooi en bijzonder boek vond. Op een van mijn buzz’ kreeg ik zelfs een reactie van de auteur wat toch altijd erg leuk is. Ook nam ik deel, volgens mij als enige niet-vegetariër, aan de leesclub 'De vegetarische slager' en ik heb erg genoten van het verhaal over het ontstaan van het bedrijf en de ontwikkeling van de producten. Ik viel in de boekenprijzen bij de Hebban moederdagwedstrijd en verder heb ik ook erg genoten van de buddyreads die ik het afgelopen jaar heb gedaan, daar ga ik in 2021 dan ook lekker mee door.

 

Heb je je Reading Challenge gehaald?

Jazeker! Volgens Hebban zit ik op 157%. Ik heb 118 boeken gelezen en mijn Reading Challenge stond op 75. Ik heb er tijdens de kerst nog een aantal novelles doorheen geknald en volgens mijn spreadsheet zit ik nu op 130 gelezen boeken. Die novelles hebben allemaal geen ISBN nummer en kan ik dus niet opvoeren op Hebban. Volgend jaar heb ik mijn challenge op 100 gezet. Nu moet ik er wel voor zorgen dan niet teveel boeken/novelles zonder ISBN nummer te lezen anders tellen ze niet echt mee op Hebban.

 

Wie is je favoriete boekverkoper?

Ik heb niet een favoriete persoon, eerder een favoriete winkel. En dat is Libris Venstra in Amstelveen, ze zijn erg leuk actief op social media! Mijn dochter en ik mogen in normale tijden graag een bezoekje aan de mooie bibliotheek op het Stadsplein brengen en lopen daarna altijd een rondje door de boekwinkel, soms resulteert dat in een aankoop en soms gaan we nog weer even terug naar de bibliotheek om te kijken of ze het boek hebben of we reserveren het. Ik kom normaal gesproken ook regelmatig bij twee lokale winkels die boeken verkopen, de Read Shop Express en de Bruna, bij beide winkels zijn er om de lokale ondernemer te steunen dan ook boeken als kerstcadeau gekocht. Verder wil ik de mooie winkel van Broese in Utrecht niet ongenoemd laten, ik moest enige tijd geleden iets ophalen bij een servieswinkel in Utrecht en ben toen even naar hun nieuwe winkel geweest en keek mijn ogen uit, prachtig! Natuurlijk nam ik ook een boek mee, op dat moment hadden ze nog geen kerstinpakpapier dus ik liet het inpakken in ander leuk papier en heb er later thuis een kerst papiertje omgedaan, dat was extra leuk uitpakken voor mijn dochter.

 

Welk boek dat je in 2020 las is jouw boek van het jaar?

Ik schreef het al hierboven, dat is zonder twijfel 'Het bloemenmeisje' van Anya Niewierra, wat een goed boek was dat zeg! Het is een thriller dus het is spannend, maar het is ook een mooi en bijzonder verhaal. Ik zat bij sommige stukken echt op het puntje van mijn stoel van de spanning, maar genoot ook van de mooie zinnen waardoor het ook net een roman was. Dit was ook mijn winnaar van de drie thrillers die ik voor de Hebban Thrillerprijs mocht lezen.

 

Met welk boek ga je 2021 in?

Ik denk dat dat het boek 'De laatste trein naar vrijheid' zal zijn. Ik begon het boek in mei en toen kwamen er wat andere boeken tussen dus ik ben blijven steken op bladzijde 50, ik wil graag verder lezen maar niet tussen andere boeken door, want ik wil het boek heel graag de aandacht geven die het verdient. Dus wie weet moet het boek toch nog even wachten want er roept ook een boek van NetGalley heel hard naar me.

 

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2021?

Ik hoop dat Herlinde Leyssens verder kan aan de gerecupereerde versie van haar manuscript nadat ze slachtoffer was van een computerhacking en dat het vervolg van Kongokorset snel het daglicht mag zien.

 

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2021 eruit?

Mijn leesplannen voor 2021 heb ik uit de doeken gedaan in een blog, ik heb een mooie glazen pot gevuld met briefjes met daarop de titels van boeken en e-books die al enige tijd roepen om gelezen te worden. Natuurlijk ga ik proberen met mijn boeken de veelal leuke categorieën van de Hebban Reading Challenge 2021 af te vinken, maar mijn eerste streven is toch wel om mijn pot zoveel mogelijk leeg te lezen.

Op naar een mooi Hebban leesjaar 2021!

dad4859c187f617e4d62d7f703d7e423.jpg



Reacties op: Het boekenjaar van Francisca

Meer informatie

Gerelateerd