Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kookboekrecensie: De lekkerste lunchbox ideeën

op 24 juni 2024 door

Naast De ultieme burger bijbel kwam ik dit boek tegen in de nieuwste brochure van Deltas. Op mijn kantoordagen neem ik vaak brood mee, soms ook wel eens iets anders, maar veel variatie zit er niet in en dus kan ik die lunchbox ideeën goed gebruiken.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

Hartige wraps, frisse salades of knapperige broodjes: in dit boek vind je meer dan 50 originele recepten voor de middagpauze die weinig tijd vragen en makkelijk mee te nemen zijn. Elke dag is het weer een uitdaging: wat gaat er in de lunchbox? Met dit boek zijn saaie lunches verleden tijd! Wat dacht je van een heerlijke niçoisewrap met tonijn? Of een pittige burritobowl met zalm? Bovendien ontdek je tal van ideeën voor tussendoortjes en snacks om een kleine honger te stillen.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver de auteur

Leanne Kitchen is chef-kok, schrijver en fotograaf met een lange carrière in de culinaire media. Leanne heeft zeven jaar gewerkt als redacteur voeding en reportages voor toonaangevende tijdschriften voor voeding en reizen ‘Travel and Leisure’, ‘Vogue Entertaining and Travel’, ‘Australian Gourmet Travel’, en meer dan tien jaar als freelancer voor andere Australische en Nieuw-Zeelandse toppublicaties. Haar artikelen, recepten en foto's zijn verschenen in Belle, Home Beautiful, Qantas, Kia Ora, Wine Selector, Masterchef magazine en SBS Feast, en ze draagt regelmatig bij aan online content voor www.smartmouthonline.com. Daarnaast heeft Leanne samengewerkt met chef-koks en auteurs aan talloze kookboeken, als redacteur, schrijver van recepten en, recentelijk, als co-auteur van The Real Food of China. Leanne koestert al zolang ze zich kan herinneren een diepe liefde voor, en fascinatie voor, Zuidoost-Azië en reist al 15 jaar regelmatig naar de regio om reisartikelen te schrijven en te fotograferen.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn kookervaring

Al bladerend in het boek kwam ik een foto van een minipizza tegen, bij het lezen van de naam van het recept was het duidelijk dat het om een pizza op een bagel ging. Dat leek me erg lekker, en ook mijn dochter had daar wel oren naar. En hoe lekker koude pizza ook kan zijn ik heb ze toch echt liever warm dus in dit geval ging ik het niet laten afkoelen en inpakken om de volgende dag mee naar kantoor te nemen. Nee we genoten er meteen af en ik moet zeggen dat het erg lekker was, maar ja pizza is altijd lekker. Als tip stond er ook nog bij je kan ook pitabroodjes of platbrood in plaats van bagels gebruiken en ik denk dat wij dit zeker nog eens met pitabroodjes gaan maken aangezien ik die altijd in huis heb. Dit gerecht is dus zeker voor herhaling vatbaar, met daarbij de kanttekening dat wij het liever warm dan koud eten.

871731a0b18a5ce38585392c6959941b.jpg
Een salade is altijd lekker, dus maakte ik de avond voordat ik naar kantoor ging de pastasalade, eigenlijk best een simpele salade, erin gingen naast groentes en minimozzarella ook in dunne plakjes gesneden cabanossi worstjes, die worstjes zijn als borrelhapje natuurlijk al erg lekker en door deze salade smaakten ze dus ook erg lekker. Deze salade zal ik zeker nog eens maken om mee te nemen naar kantoor.

c640ab9b0aa5078e45697d39fbb77c5a.jpgGevulde wraps maakte ik vroeger regelmatig als lunch voor mijn dochter, ik besmeerde ze dan met roomkaas, belegde ze met ham en komkommer, die gingen er altijd goed in. Het recept in het boek was met zalm, iets wat ik zelf erg lekker vind dus daar ging ik dan ook voor. De twee wraps besmeerde ik met kruidenroomkaas, dat was een variatie tip, en ik belegde de wrap met little gem in plaats van de babyromainesla zoals in het recept stond aangezien ik die laatste niet kon krijgen. Ik maakte de wraps in de ochtend voordat ik naar kantoor ging en genoot op kantoor van mijn heerlijke lunch! Zeker voor herhaling vatbaar! Ik sneed de wrap overigens niet in vijf gelijke stukjes om ‘sushi’ te vormen maar gewoon in tweeën.

3fabec292de522f4248c6b96372aa713.jpgDe dag erna kocht ik carpaccio en maakte ik met het restant van de wraps, geïnspireerd op de zalm wraps, nog vier heerlijke carpaccio wraps voor mijzelf en mijn dochter, daar smulden we ook heel erg van, dus die wrap variantie tip ik bij deze: wraps besmeren met roomkaas, de pesto uit het zakje van de carpaccio erover verdelen, dan de carpaccio erover uitspreiden, erop twee of drie slablaadjes leggen, bestrooien met de kaas en de pijnboompitjes uit de verpakking van de carpaccio. Zijkanten naar binnen vouwen en de wrap strak oprollen en meteen opeten.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgBoekdetails:

  • De lekkerste lunchbox ideeën
  • Uitgeverij: Centrale Uitgeverij Deltas
  • ISBN 9789044765656
  • EUR 19,95
  • Verkrijgbaar in de boekhandel en online

 

Ik bedank Centrale Uitgeverij Deltas voor het mij toegezonden recensie-exemplaar.



Reacties op: Kookboekrecensie: De lekkerste lunchbox ideeën

Meer informatie

Gerelateerd