Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nederland Leest - Ontmoet Adriaan van Dis

op 16 april 2022 door

Ontmoet Adriaan van Dis op 12 november in Uithoorn. In november leest heel Nederland De Wandelaar van Adriaan van Dis. De Bibliotheek geeft deze roman in het teken van Nederland Leest cadeau aan alle bezoekers.

Adriaan van Dis houdt een lezing en gaat met u in gesprek over zijn roman De Wandelaar, die zich in Parijs afspeelt. Een Nederlander wandelt met zijn hond door de stad en komt in een hem onbekende wereld van zwervers, vluchtelingen en illegalen. Hij wil deze mensen helpen, maar alles wat hij doet pakt anders uit. Klik hier om meer te lezen over Nederland Leest en het boek van Adriaan van Dis.

Adriaan van Dis is een geëngageerd auteur. Voor zijn roman Ik kom terug ontving hij in 2015 de Libris Literatuurprijs. Voor zijn gehele oeuvre kreeg hij de Constantijn Huygensprijs. Met zijn romans neemt hij de lezer mee over de grens van tijd en ruimte, bijvoorbeeld in zijn distopische roman Klifi (2021) en zijn verhalen over Parijs, die dit jaar gebundeld zijn als De Parijsboeken.

Bovenstaande informatie stond destijds in de nieuwsbrief van Bibliotheek Amstelland, ik gaf me meteen op en haalde ook het boekje bij de bibliotheek op. Helaas werd destijds vlak voor het event het geheel toch afgeblazen in verband met alle regels omtrent corona. Adriaan van Dis is zelf natuurlijk ook niet meer de jongste dus ik snapte het wel. Het geld van het toegangskaartje werd keurig gerestitueerd met erbij de hoop dat het wellicht in een later stadium toch zou kunnen plaatsvinden.

Afgelopen donderdag de 14e april, toevallig ook nog eens middenin de Boekenweek, was het dan zover, in de fraaie Thamerkerk aan de Amstel en niet in De Schutse zoals eerst gepland was.

De kerk was al goed gevuld toen ik om tien voor acht aankwam met mijn tasje met boeken van de auteur maar zonder mijn toegangsbewijs…gelukkig had ik het als pdf nog op mijn telefoon zodat de qr-code gescand kon worden maar die hadden ze helemaal niet nodig, enkel mijn naam zodat ze die konden afvinken van de lijst!

Carel Nieber, oud-docent Nederlands aan het Alkwin Kollege, en Anton Furnée, programmeur bij de bibliotheek gingen in gesprek met de auteur. Carel Nieber en Adriaan van Dis bleken elkaar tijdens hun studiejaren al eens ontmoet te hebben en daar werd ook kort even wat over gezegd.

Stel Adriaan een vraag en hij beantwoordt de vraag met een lang en uitgebreid antwoord. Natuurlijk was het hoofdonderwerp het boek De wandelaar omdat dit nu eenmaal het boek van Nederland Leest 2021 was, maar hij las ook een stukje uit Klifi voor. Anton Furnée stelde ook nog vragen over de verhalen uit zijn meest recente boek ‘Vijf vrolijke verhalen’.

In elk geval werden alle vragen zeer uitgebreid beantwoord en iets over negenen was daar dan een korte pauze. Tijdens deze pauze konden er boeken aangeschaft worden, daarvoor had The Readshop een tafel voorin de kerk geplaatst met het werk van Van Dis, maar ook kon je je boeken laten signeren. Natuurlijk had ik mijn boeken niet voor niets meegenomen en ben ik in de, relatief korte, rij gaan staan. Het boek van Nederland Leest wilde hij graag voorzien van mijn naam en toen ik die zei en erbij zei op z’n Frans schreef hij deze foutloos op. Met dank aan Conny Vos van Hemelse Boeken die mij op de foto zetten terwijl Adriaan van Dis mijn boeken signeerde.

Na de pauze was er gelegenheid tot vragen stellen, van tevoren had je al vragen kunnen inleveren en ter plekke waren er enkele vragen uit het publiek die de auteur meteen beantwoorde. Rond tien uur was deze leuke avond afgelopen.

0b6b3b02a30d1234a7c3da8db0357201.jpg 

 



Reacties op: Nederland Leest - Ontmoet Adriaan van Dis

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) is schrijver, journalist en televisiepresentator. Hij gro...