Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: A December to remember

op 19 december 2023 door

Nadat ik mijn recensie van ‘A Winter Wedding at Starcross Manor’ op NetGalley had geüpload scrolde ik zoals te doen gebruikelijk nog even over de site. Ik check altijd even of er nog ARC’s zijn van mijn favoriete auteurs, maar die waren er niet. Toen begon ik maar gewoon wat auteurs in te vullen waarvan ik nog ongelezen boeken heb liggen. Bij de eerste auteur was het meteen raak. Ik las de korte omschrijving en dacht dat boek lijkt me wel leuk. Ik klikte dus op aanvragen en toen bleef het stil.

Ondertussen had ik genoeg te lezen en ineens kwam daar dan begin november een mail dat ik het boek mocht lezen en het voor 9 november moest recenseren. Daar heb ik meestal niet zoveel problemen mee, ware het niet dat dit boek geen e-pub maar een pdf was en ik het dus op mijn iPad moest lezen. Iets wat ik vooral in bed niet prettig vind. Het duurde dus een beetje erg lang (te lang) voordat ik het boek uit had, dit had natuurlijk ook te maken met de buddyread boeken van LS die ik tussendoor ook nog las en het buddyread boek wat ik samen met Celesta aan het lezen ben.

Maar goed mijn recensie is dan eindelijk geplaatst en hier is mijn blog.

fe7192af8ccd80c7d5ce4a2bc542a26b.jpgOver de auteur

Jenny Bayliss woont met haar man in een klein kustplaatsje in Kent. Hun kinderen zijn het huis uit voor grootse avonturen. Ze keerde terug naar het onderwijs toen ze negenendertig was en behaalde een eersteklas graad in Creative and Professional Writing aan de Canterbury Christ Church University. Jenny houdt van lange wandelingen langs de kust en van bakdagen, vooral als het buiten koud is. Ze is een door schrijfwaren geobsedeerde koffieliefhebber die niet gelooft in dingen bewaren voor het allerlaatst en schaamteloos feestjurken draagt in de supermarkt. Jenny is de auteur van ‘The Twelve Dates of Christmas’, vertaald als ‘De twaalf dagen voor kerst’, ‘The Winter of Second Chances’, vertaald als ‘De mooiste tijd van het jaar’ en 'Meet Me Under the Mistletoe'.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

A December to Remember volgt de drie zussen North die hun verbroken relatie nieuw leven inblazen na de dood van hun vader.

De totaal verschillende halfzussen Maggie, Simone en Star hebben elkaar nauwelijks gezien sinds hun idyllische zomers in het charmante dorpje Rowan Thorp, het thuis van hun excentrieke vader, Augustus. Augustus stond bekend om de succesvolle manieren waarop hij en zijn bruisende curiosawinkel de tongen van de stad deed rollen en de dames liet zwijmelen. Hij was geliefd bij iedereen en bekend bij niemand, zelfs niet bij zijn dochters.

Nu, jaren later, worden de drie vervreemde vrouwen onverwacht herenigd bij het voorlezen van Augustus' testament. Maggie, Simone en Star zijn geschokt als ze ontdekken dat Augustus een aantal hindernissen heeft opgeworpen waar de drie vrouwen zich doorheen moeten worstelen om hun erfenis te bemachtigen - dat is wel het laatste wat ze willen. Maar elke zus heeft het geld hard nodig en ze zijn niet in de positie om tegen de laatste wensen van hun vader in te gaan.

Het doorbrengen van de wintermaanden in Rowan Thorp wakkert herinneringen uit het verleden aan en confronteert de zussen met de levens die ze achter zich hebben gelaten. Oude wonden komen weer boven en lang verborgen geheimen komen aan het licht. De zussen moeten leren samenwerken als ze willen slagen. Soms is de enige manier om vooruit te komen terug te gaan naar waar het allemaal begon...

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn leeservaring

In dit leuke kerstverhaal maken we kennis met de drie zeer verschillende halfzussen Maggie, Simone en Star. Ze hebben elkaar niet vaak meer gezien sinds hun tienerjaren en nu hun vader, Augustus Balthazar North, is overleden moeten ze samen zijn begrafenis regelen en dan is er nog het voorlezen van zijn testament.

Het kleine dorpje Rowan Thorp is de plaats waar het allemaal gebeurt. Oudste zus Maggie heeft er het grootste deel van haar leven gewoond. Haar moeder verhuisde naar het dorp zodat haar dochter dichter bij haar vader kon zijn, maar toch zag ze hem alleen tijdens de zes weken van de zomervakantie als ze samen met Simone en Star bij hem logeerden. Zijn huis is de antiekwinkel die al eeuwen in het bezit is van de familie North.

In zijn testament staat dat de drie zussen moeten regelen dat de viering van de winterzonnewende weer tot leven komt in Rowan Thorp. Omdat hun vader begin december is overleden, hebben ze maar weinig tijd om dit allemaal te regelen.

Ze moeten samenwerken en ook de gemeenschap erbij betrekken. Door dit te doen vinden ze uiteindelijk hun band terug en tussendoor leren we over de individuele verhalen van de zusjes.

De mooie epiloog een paar jaar later geeft het verhaal een mooi einde. Absoluut een warm en gezellig winterboek!

Ik beoordeel de boeken via de CAWPILE-methode: Characters (Karakters) | Atmosphere (Setting) | Writing style (Schrijfstijl) | Plot (Plot) | Intrigue (Boeiend) | Logic (Geloofwaardig)| Enjoyment (Leesplezier).

C = 7 | A = 8 | W = 7 | P = 7 | I = 7 | L = 7 | E = 7 | Score 7,14 = 4 sterren

dd6e33f06dacfb92cc1a51a2b168d3e6.jpg 

Er zijn twee verschillende covers in omloop, op Bol staat de zwarte en mijn boek via NetGalley had de roze. Ik vind van de roze het rijtje huizen erg leuk en van de zwarte de drie zussen die kijken naar alle voorbereidingen van de winterzonnewende.

 



Reacties op: NetGalley: A December to remember

Meer informatie

Gerelateerd