Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: A Winter Wedding at Starcross Manor

op 28 september 2023 door

Na de vorige readalong wilde ik natuurlijk als er een nieuwe werd aangekondigd weer meedoen. Helaas viel de readalong met 'The Pumpkin Spice Café' in mijn vakantie en dat leek me nu niet echt handig omdat we toen ook echt weg waren. Daarnaast deed ik tijdens mijn vakantie ook al mee met de Tussendoortjes Lees Challenge wat een betere combinatie was dan een volledig boek in 4 dagen lezen., challenges volbrengen, vragen beantwoorden plus een recensie schrijven, want al die verplichtingen waren er bij De Verhalenfabriek niet.

Toen ik begin september dan ook weer een e-mail van OneMoreChapter kreeg waarin drie titels stonden waar we op mochten stemmen deed ik mee. We hadden de keuze uit:

  •        The Promise Tree by Elisabeth J. Hobbes
  •        A Winter Wedding at Starcross Manor by Christie Barlow
  •        Below Ground by Michael Wood

Ik las van alle drie de boeken de synopsis op NetGalley maar werd toch al snel getrokken naar het boek van Christie Barlow. Niet dat ik alle 11 de voorgaande delen, ja er zijn er al zoveel in deze serie, al gelezen heb maar ik dacht het is een makkelijke read zo'n feelgood en dan de challenges erbij dat moet te doen zijn in een week. Want ik kan je zeggen het is best flink doorlezen hoor zo'n readalong. De vorige keer had ik het luisterboek erbij en dat scheelde een boel, dit keer was die optie er niet.

Midden september kregen we de uitslag en het was het boek waarop ik gestemd had geworden. In de mail stond meteen dat het geen probleem was als je de voorgaande delen niet gelezen had en de link om je aan te melden om mee te doen. Want je kan er, als blijkt dat het boek wat gekozen is je niet aantrekt, op deze manier dus nog vanaf zien. Wat natuurlijk erg prettig is, maar ik zei er niet vanaf, ik gaf me op. Een paar dagen later kregen we de zogenaamde blogger packs en konden we zien wat de challenges en vragen waren. Ook konden we meteen het leesschema zien en het boek downloaden indien je dat nog niet gedaan had. De readalong liep van 24 september tot en met 28 september waarbij er elke dag vijf hoofdstukken gelezen moest worden en dan op de laatste dag ook de recensie geplaatst moet worden.

fe7192af8ccd80c7d5ce4a2bc542a26b.jpg

Over de auteur

Christie Barlow is een brunette van 1 meter 75, geboren in Cheshire en nu op de rijpe leeftijd van 48 jaar, de bestsellerauteur van vijftien romantische komedies. Ze is het romcomgenie achter de iconische Love Heart Lane-serie, A Home at Honeysuckle Farm en Kitty's Countryside Dream. Ze woont in een krakkemikkig huisje in een schilderachtig dorpje in het hart van Staffordshire met haar vier kinderen en leidt niets dan een glamoureuze levensstijl: koken, schoonmaken en achter haar twee partners in crime aanzitten, haar chagrijnige oude cocker spaniel Woody en gekke labradoodle Nellie.

Nadat ze haar midlifecrisis had bereikt (die wel een tatoeage maar geen sportwagen inhield) nadat ze haar leven volledig had gewijd aan de zorg voor haar kinderen, vroegen ze haar wat ze wilde doen in het leven terwijl ze hun carrièremogelijkheden bespraken. Ik heb altijd al een boek willen schrijven", antwoordde ze en zo werd het idee geboren.

Haar schrijfcarrière kwam als een mooie verrassing toen Christie besloot een boek te schrijven om haar kinderen een waardevolle levensles te leren en hen te laten zien dat ze in staat zijn om hun dromen te verwezenlijken. Het was Christies droom om schrijfster te worden en het boek dat ze schreef om dat te bewijzen werd een internationale bestseller nummer 1 in Groot-Brittannië, de VS, Canada en Australië.

Als Christie niet aan het schrijven is, is ze co-presentatrice van The Book Show op Radio Northwich, speelt ze graag piano, is ze een fervent tuinier en houdt ze ervan om meubels te schilderen en te upcyclen.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Over het boek

Love Heart Lane - waar vrienden er voor je zijn, wat er ook gebeurt

Modeontwerpster Libby Carter is altijd al dol geweest op bruiloften, dus als haar broer in de problemen komt en haar vraagt de perfecte winterbruiloft te plannen voor de gasten van zijn hotel Starcross Manor, neemt ze de uitdaging graag aan. Maar dit is geen gewone kerstbruiloft en wanneer alles mis dreigt te gaan, schakelt Libby de hulp in van de beeldschone videograaf Guy Hart.

Dit is niet Guy's gebruikelijke werk als alleenstaande vader - en hij is ook geen fan van bruiloften - maar nee zeggen tegen de levendige Libby is geen optie ... vooral niet als ja zeggen leidt tot een onvergetelijke kus onder de mistletoe!

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn leeservaring

Zowel Libby, Flynn als Guy zijn allemaal erg aardige karakters. Libby die een paar weken vrij heeft voordat ze aan haar baan in New York gaat beginnen helpt meteen haar broer als Jenny, de weddingplanner die hij in dienst had, per direct ontslag neemt. Guy een fotograaf en filmmaker is ook door Flynn gevraagd mee te werken aan het project, omdat hij even niet zo lekker zit qua huisvesting accepteert hij de baan ook. Er moet namelijk een prachtige winter bruiloft gehouden worden in Starcross Manor, het hotel van Flynn in Heartcross. Hiervoor konden bruidsparen zich aanmelden en Jenny heeft daaruit een bruidspaar geselecteerd. Bij het eerste gesprek met het bruidspaar ziet Libby het idee van haar broer, een wervende film om zijn hotel als de trouwlocatie in het gebied op de kaart te zetten, in duigen vallen.

Libby laat het er niet bij zitten en gaat tussen de bedrijven door op onderzoek uit. Geholpen door Guy die samen met zijn dochter in de cottage naast Libby verblijft. Er zit meer achter dan je in eerste instantie verwacht en denkt. Maar de grote vraag is en blijft natuurlijk zal er op de dag voor kerst nog een bruiloft plaatsvinden die gefilmd door Guy Starcross Manor als top locatie op de kaart kan gaan zetten. De saamhorigheid van het dorpje komt in dit boek goed naar voren, alhoewel ik het enigzins ongeloofwaardig vind dat het er altijd heel erg druk is en het toch een heel klein dorpje is. Welicht dat het toch eerder een klein stadje is in plaats van een dorpje. In elk geval zou ik er zeker heen reizen als het echt bestond want het klinkt als een fijne en warme omgeving.

Ik beoordeel de boeken via de CAWPILE-methode: Characters (Karakters) | Atmosphere (Setting) | Writing style (Schrijfstijl) | Plot (Plot) | Intrigue (Boeiend) | Logic (Geloofwaardig)| Enjoyment (Leesplezier).

C = 8 | A = 8 | W = 7 | P = 7 | I = 7 | L = 7 | E = 8 | Score 7,43 = 4 sterren

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Readalong

Tijdens de readalong kregen we dagelijks een challenge om te volbrengen en in de appgroep werd ook nog een vraag gesteld. Men vind het altijd leuk als je dit soort challenges deelt op je social media en dat heb ik dan dus ook gedaan. Hierbij een paar foto’s van mijn Instagram.

Als je klikt op de hashtag #awinterweddingatstarcrossmanor vind je nog veel meer leuke foto's van de rest van de bloggers op Instagram.

19afe80b297be2730a2a2666aa10e518.jpg

f8b3ace74b620ad089980c2f79cddefd.jpg

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Alle delen van de serie:

  1. Love Heart Lane | Welkom thuis in Love Heart Lane
  2. Foxglove Farm | Geheimen op Foxglove Farm
  3. Clover Cottage | Gelukkig in Clover Cottage
  4. Starcross Manor | Een nieuwe kans voor Starcross Manor
  5. The Lake House
  6. Primrose Park
  7. Heartcross Castle
  8. The New Doctor at Peony Practice
  9. New Beginnings at the Old Bakehouse
  10. The Hidden Secrets of Bumblebee Cottage
  11. A Summer Surprise at the Little Blue Boathouse
  12. A Winter Wedding at Starcross Manor


Reacties op: NetGalley: A Winter Wedding at Starcross Manor

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Christie Barlow

Christie Barlow

De Engelse Christie Barlow is geboren in het graafschap Chesire en is nu, op 48-...