Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: Meet Me Under the Northern Lights

op 28 november 2021 door

Nadat ik mijn review van ‘The Christmas escape’ van Sarah Morgan had geüpload keek ik even bij de nieuwste boeken, mijn oog viel meteen op deze voorkant, het boek van Sarah Morgan speelde namelijk ook in Lapland, wilde ik dan nog wel een boek lezen wat zich ook daar afspeelde?

Ik sliep er een nachtje over en vroeg toen het boek toch aan, omdat ik inmiddels al vaker boeken van One More Chapter heb gelezen werd mij het boek dan ook vrij snel toegewezen. Ik downloadde het boek en zag dat het 400 blz had. Dat zou me een verhaal zijn!

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpgOver de auteur

Emily Kerr is de auteur van romantische feelgood-komedies.

Al sinds ze kon schrijven krabbelde ze verhalen op stukjes papier. Ze studeerde Klassieken aan de Universiteit van Oxford en deed daarna een MA in Broadcast Journalism. Ze werkt als televisiejournalist in Yorkshire en houdt van de interessante verscheidenheid aan mensen die ze dagelijks ontmoet.

In haar vrije tijd is ze meestal te vinden met haar neus in een boek of typt ze achter haar laptop, maar ze waagt zich ook in de buitenlucht om deel te nemen aan verschillende hardloopactiviteiten. Ze houdt van reizen en met name Griekenland heeft een speciaal plekje in haar hart.

Emily is lid van de vereniging van romantische romanschrijvers. Haar debuut romantische komedie ‘Who Does He Think He Is?’ werd tweede in de Festival of Romance New Talent Award en de Joan Hessayon-prijs.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

Er is maar één moment nodig om je leven te veranderen. Wanneer een slim gemonteerde video van radiopresentator Lucy Fairweather viraal gaat, weet ze dat ze moet ontsnappen. En liefst ergens ver weg. Waar is dat beter dan Wild Zone - een bestemming voor mensen die de poolcirkel willen ervaren? Wild Zone is eigendom van de knappe Tommi en ze stemt ermee in om de gasten te helpen in ruil voor haar verblijf. Maar grip krijgen op haar ski's blijkt moeilijker dan het lijkt. Zal een ontmoeting met het adembenemende noorderlicht, ver van huis en in een winterwonderland, haar geluk veranderen, zowel in het leven als in de liefde?

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn feedback

Je denkt als je de korte samenvatting leest dat het avontuur in Wild Zone meteen begint, maar dat is dus niet zo. Je maakt eerst kennis met Lucy en haar collega’s bij het radiostation Star FM. Dan pas komt de gewraakte video langs en verstopt Lucy zich in haar huis. Ze durft niet meer naar buiten en nadat er bij haar thuis ook nog een brief van een onbekende afzender is bezorgd die over de video gaat weet ze met zichzelf geen raad meer. Dan komt haar vriendin Skye, tevens collega, met het voorstel naar Wild Zone te gaan wat eigendom is van Tommi. Henri de vriend van Skye is de broer van Tommi. De reis van Lucy wordt leuk beschreven en ook haar aankomst in het winterse Lapland. De avonturen die ze daar als winters groentje beleeft maar ook de gesprekken met Tommi, Johanna en Rudi. Je denkt eigenlijk dat het gewoon nog even lekker door zal kabbelen en dat Lucy wel voor Tommi zal moeten vallen en dat het dan eind goed is. Nou het is zeker wel eind goed al goed, maar de weg erheen gaat zeker niet over rozen, er gebeurt nog van alles wat ik niet zag aankomen. Eerlijk gezegd dacht ik echt als dit gezellige avontuur zo nog even doorgaat dan is het wel wat saai. Maar saai werd het dus allerminst, want ineens gebeurde er van alles! Lucy haar groei is goed beschreven en het verwachte feelgood einde ontbreekt zeker niet!

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Ik beoordeel de boeken via de CAWPILE-methode: Characters (Karakters) | Atmosphere (Setting) | Writing style (Schrijfstijl) | Plot (Plot) | Intrigue (Boeiend) | Logic (Geloofwaardig)| Enjoyment (Leesplezier).

C = 7 | A = 8 | W = 7 | P = 7 | I = 7 | L = 7 | E = 7 | Score 7.14 = 4 sterren



Reacties op: NetGalley: Meet Me Under the Northern Lights

Meer informatie

Gerelateerd