Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: Tea for Two at the Little Cornish Kitchen

op 21 januari 2022 door

Na het uploaden van mijn laatste recensie voor NetGalley, was daar ineens een mail van een van mijn favoriete uitgevers met deze tekst in de onderwerpregel: The Little Cornish Kitchen is going on tour! Your exclusive invite to Tea for Two... Ik heb me namelijk bij deze uitgever op de bloggers e-mail lijst laten zetten en dan krijg je dus regelmatig mails met daarin zogenaamde widgets van NetGalley.

In de mail lees je dan een korte samenvatting en zie je de cover van het boek en onderaan tref je dan een directe link naar het boek op NetGalley aan. Als je daarop klikt is het boek voor jou, doe je dat niet dan is er geen man over boord. Maar in dit geval werd ik erg blij van de mooie cover en de samenvatting klonk ook erg leuk, derhalve klikte ik dus ook snel op de link in de mail.  

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpg

Over de auteur

Jane Linfoot schrijft leuke, flirterige fictie met pittige vlotte heldinnen. Ze woont in een dorp in de heuvels van Derbyshire, waar haar familie en huisdieren zo vriendelijk zijn om de huiselijke chaos te negeren. Gelukkig wonen ze op loopafstand van een supermarkt. Jane houdt van hartjes, bloemen, happy endings, alles wat vintage is en de meeste dingen die uit Frankrijk komen. Als ze niet op Facebook zit en geen excuus heeft om te winkelen, kun je haar wandelend of tuinierend terug vinden.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Over het boek

St Aidan: een gezellig dorp in Cornwall waar vriendschappen voor het leven worden gesloten en er altijd ergens een cocktailuurtje is...

The Little Cornish Kitchen gaat op tournee!

Wanneer internetsensatie 'Cressida Cupcake' een tv-fiasco met een natte taartbodem heeft en te maken krijgt met nare reacties, grijpt ze de kans aan om wat tijd door te brengen in St. Aidan, als de hondenoppas voor haar broer.

Het pittoreske Seaspray Cottage is bedoeld als de veilige haven van Cressy Hobson in de storm die om haar heen woedt, maar nu haar blogsponsors er niet meer zijn en haar boekdeal ook in rook is opgegaan, raakt haar geld op en moet ze zich tot de lokale bevolking wenden voor hulp. Al snel zijn haar rustige weken in Cornwall gevuld met het achtervolgen van schapen, het redden van het plaatselijke bejaardenhuis... en waakzaam blijven voor romantiek.

De enige echte keer dat Cressy haar hoofd verloor aan liefde was meer dan tien jaar geleden in St. Aidan, en ze zal niet meer dezelfde fout maken – iets wat gemakkelijker gezegd dan gedaan is als Ross Bradbury er tien jaar later nog beter uitziet... en elke stap die ze zet lijkt hem op haar pad te zetten!

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Mijn mening

Ik werd dus aangetrokken door de voorkant en toen ik las dat het over een gezellig dorpje in Cornwall ging was ik helemaal verkocht.

Het boek is blijkbaar het tweede deel van een serie, het eerste deel is 'The Little Cornish Kitchen' gepubliceerd in 2018. Dat boek vertelt het verhaal van Charlie en Clemmie, in dit boek zijn Charlie en Clemmie op een lange reis en Charlies jongste zus Cressy, of Cressida Cupcake, heeft een veilige haven nodig na een flinke ramp tijdens een tv-bakwedstrijd waar ze aan meedeed.

Het enige nadeel van de veilige haven van het appartement van haar broer in Seaspray Cottage in het lieflijke dorpje St Aidan in Cornwall is dat dit het dorp is waar Ross Bradbury de plaatselijke dierenarts is en ze een verleden met hem heeft.

Cressy wordt meteen welkom geheten in de vriendinnengroep van haar schoonzus Clemmie; deze vrouwen noemen zichzelf de zeemeerminnen. Omdat Cressie de schijn ophoudt en tegen iedereen zegt ze dat ze tijdens haar verblijf in het appartement aan haar volgende kookboek wil gaan werken heeft ze het druk. Ze krijgt echter een tekort aan geld en met de hulp van Clemmies' vriendinnen tilt ze de door Clemmie begonnen 'The Little Cornish Kitchen' naar een ander niveau. Ross is ineens altijd in de buurt om haar te helpen, dit soms tot haar grote ergernis.

In flashbacks leren we de geschiedenis die Cressie en Ross hebben kennen en zal Cressie Ross nu anders gaan zien? Omdat het een feelgoodroman is kan je het einde wellicht raden, maar de weg ernaartoe is geplaveid door Cressie’s heerlijke baksels!

Leuke aanvulling zijn de recepten achterin het boek.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Ik beoordeel de boeken via de CAWPILE-methode: Characters (Karakters) | Atmosphere (Setting) | Writing style (Schrijfstijl) | Plot (Plot) | Intrigue (Boeiend) | Logic (Geloofwaardig)| Enjoyment (Leesplezier).

C = 7 | A = 7 | W = 7 | P = 7 | I = 7 | L = 7 | E = 7 | Score 7.00 = 4 sterren



Reacties op: NetGalley: Tea for Two at the Little Cornish Kitchen

Meer informatie

Gerelateerd