Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: Ten Years

op 31 augustus 2022 door

Dit boek las ik al een tijdje geleden maar omdat de publicatiedatum vandaag, 31 augustus, is plaats ik dit blog dan ook nu pas. Dit boek kreeg ik ook weer via een widget via de OMC Blogger Community Whatsapp groep. Het werd gepromoot als een ‘Enemy to Lovers book’. Het aanvragen van het boek omzeil je dan en de uitgever is er vaak van verzekerd dat ze een enthousiaste groep bloggers voor het boek hebben.

Eind juli werd in de OMC Blogger Community Whatsapp groep aangegeven dat ze een ‘ten day readalong’ met het boek wilden doen. Omdat de eerdere readalongs mij steeds niet uitkwamen baalde ik dat ik nu niet mee kon doen omdat ik het boek al had gelezen. Er werd mij verzekerd dat meedoen ook als je het al gelezen had nog steeds leuk zou zijn en dat er verschillende leuke challenges en vragen zouden komen. Ik besloot dus om mee te doen. Ik kreeg een link naar een zip-file waarin allerlei plaatjes zaten die ze je graag zagen gebruiken op social media terwijl je het boek las. Ik printte de boekenlegger en het leesschema uit en begon. Het was al snel heel gezellig in de whatsapp groep en ik heb er doordat je als lezer in die groep dan ook je Instagram post deelt een aantal volgers uit die groep bij.

Vandaag werd de readalong afgesloten met het live gaan van de auteur op Instagram die in een leuke Q&A diverse vragen van de marketing dame van OMC beantwoordde.

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpg

Over de auteur

Pernille Hughes is een RomCom-auteur en moeder, met twee romans die tot nu toe zijn gepubliceerd ‘Probably the Best Kiss in the World’ en ‘Punch-Drunk Love’ (voorheen gepubliceerd als Sweatpants at Tiffanie's). Eerder verscheen haar werk in The Sunday Times en de fantastische zomerbloemlezingen van ‘Sunlounger’.

Pernille (spreek uit als Pernilla) studeerde Film & Literatuur aan de universiteit en had haar eerste baan in de reclame, gelokt door de verleiding van gratis aanbiedingen, maar vertrok toen het niet beter werd als het krijgen van Status Quo-tickets. Na een korte periode waarin ze Natural History-films heeft gecommercialiseerd, schakelde ze over op het werken voor Kindertelevisie, wat een tijdlang betekende dat ze in het echte Teletubbyland woonde en een kopieerapparaat deelde met Laa-Laa.

Nu woont ze in het echte Engeland en deelt ze een kopieerapparaat met haar man en hun vier kinderen. Terwijl de kinderen op school zijn, drijft ze de spot met taart en schrijft ze RomCom-verhalen om toch nog een beetje gezond te blijven.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Over het boek

Ze passen perfect bij elkaar. Ze weten het alleen nog niet.

Becca en Charlie kennen elkaar al jaren – sinds ze elkaar ontmoetten op de universiteit.

En al die jaren hebben ze gekibbeld, ruzie gemaakt, elkaar beledigd, bespot en in het algemeen de verkeerde kant op geduwd.

Tot nu. Tot de bucketlist van Ally. De dood van hun geliefde zou betekenen dat Becca en Charlie hun eigen weg kunnen gaan en niet achterom hoeven te kijken. Maar het voltooien van de lijst is iets waar Charlie noch Becca van weg kunnen lopen.

En soms halen degenen die het slechtste in je naar boven halen ook het allerbeste naar boven...

In de loop van tien jaar kruizen de paden van Becca en Charlie als ze omgaan met verdriet, liefde en het leven na Ally.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Mijn mening

Het verhaal begint meteen met de begrafenis van Ally in 2011, eerst dacht ik, is zo'n triest begin echt het begin van een romcom boek? Na de trieste gebeurtenis van het verlies van Ally door Becca en Charlie, kom je echter snel meer over hen te weten. Op de eerste verjaardag van haar dood bezoeken ze allebei de moeder van Ally omdat ze beiden een bericht hebben ontvangen om dat te doen. Ally blijkt een bucketlist te hebben en ze wil dat haar twee meest geliefde personen deze lijst samen afhandelen. Becca en Charlie besluiten om de komende jaren rond Ally haar verjaardag een item van de lijst te gaan afwerken.

De komende jaren wisselen ze ervaringen uit en leer je Becca en Charlie goed kennen. De verschillende items van de bucketlist helpen Becca en Charlie om samen te werken en dingen samen te doen, iets wat ze nooit hebben gedaan; er was altijd Ally die hun bindende factor was.

In 2016, tikken ze het vijfde en laatste item van de bucketlist af, het boek gaat dan verder in 2017 met enkele ontmoetingen tussen Becca en Charlie en je kunt het gewoon niet helpen om te denken alsjeblieft jongens… Het laatste hoofdstuk van 2020 was voor mij een kleine verrassing.

Een echt anders dan anders boek, dit omdat het zoveel jaren beslaat en maar over een paar dagen van deze voorgaande iets verteld. Zeker een romcomboek, perfect om te verfilmen in mijn ogen.

Characters 8| Atmosphere 8 | Writing style 8 | Plot 8| Intrigue 8| Logic 7| Enjoyment 8 | Score 7.86 = 4 sterren

c9fb2b3cd799ab593fed3dd6f648e6cb.jpg



Reacties op: NetGalley: Ten Years

Meer informatie

Gerelateerd