Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: The Chistmas Escape

op 01 oktober 2021 door

Tijdens een van mijn laatste speurtochten op NetGalley had ik een boek van Sarah Morgan aangevraagd. Ik achtte de kans klein dat ik het boek zou krijgen. Ten eerste ik ben niet woonachtig in de UK en ten tweede zoveel boeken heb ik nog niet gereviewd, dat was in elk geval destijds een reden van afwijzing die ik kreeg nadat ik een boek van Jenny Colgan had aangevraagd. Tot mijn grote verbazing kreeg ik het boek van Sarah Morgan toegewezen! Het is het Kerstboek van dit jaar en komt 21 oktrober uit in de UK en de USA.

Ik maakte destijds kennis met de boeken van Sarah Morgan door de leesclub met het boek ‘Nachten in New York’, het eerste deel uit de serie ‘From Manhattan with love’. Erg leuke boeken met niet al te veel diepgang, bij die boeken kon je nog merken dat ze jarenlang boeketreeksboekjes heeft geschreven vond ik. Tegenwoordig schrijft ze twee boeken per jaar, een kerstboek en een zomerboek, en ik moet zeggen dat deze boeken veel meer diepgang hebben, natuurlijk wordt er ook nog spontaan het bed in gedoken maar het is van een ondergeschikt belang aan het verhaal.

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpg
Over de auteur

Sarah Morgan was verpleegster voordat ze begon te schrijven na de geboorte van haar eerste zoon. Ze woont tegenwoordig met haar man en twee zonen in de buurt van Londen.

Als kind droomde ze ervan om schrijfster te worden. Haar professionele achtergrond als verpleegster komt ook tot uiting in haar doktersromans. Haar specialiteit zijn hedendaagse romans, verteld op een humoristische en sensuele manier. Veel van haar romans, zoals de serie ‘From Manhattan with love’, spelen zich af in New York City wat haar favoriete stad is.

Haar boeken zijn vertaald in verschillende talen en er zijn wereldwijd meer dan 18 miljoen exemplaren verkocht. Ze is een ‘Sunday Times’ en ‘USA Today’ bestsellerauteur.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

Het moest de perfecte kerstontsnapping van Christy Sullivan zijn - een droomreis naar Lapland met haar familie en beste vriendin, Alix. Maar geconfronteerd met een huwelijkscrisis, heeft Christy dringend tijd alleen nodig met haar man, Seb. Haar oplossing? Alix kan samen met Sebs oudste vriend, Zac, de dochter van Christy meenemen op de geplande reis naar Lapland, en ze zullen zich daar allemaal herenigen op eerste kerstdag. Daar zijn vrienden tenslotte voor? Er is niets dat Alix niet voor Christy zal doen, maar Christy's plan om Kerstmis te redden stelt hun vriendschap op de proef. Vooral omdat Alix en Zac een moeilijke eigen geschiedenis hebben. Kunnen Christy en Alix de moed vinden om te vechten voor de relaties die ze echt willen, terwijl langgekoesterde geheimen ontrafeld worden en onverwachte romantiek schijnt onder het noorderlicht? En zou deze kerstontsnapping het kostbare geschenk van elkaars vriendschap kunnen redden?

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn feedback

Dit verhaal gaat over twee jonge vrouwen die al jaren vriendinnen zijn en de tante van een van de twee. De veelal redelijk lange hoofdstukken worden afwisselend vanuit de verschillende personen geschreven. Christy, die alles altijd perfect wil doen, heeft een huwelijkscrisis die ze koste wat koste wil oplossen. Ze stuurt daarom haar vriendin Alix alvast eerder met haar jonge dochtertje Holly naar haar tante in Lapland. Haar man Seb denkt dat het voor Alix een wel erg grote verantwoordelijkheid is en vraagt zijn vriend Zac om mee te gaan. Alix vindt dat als ze het hoort niet zo leuk om te horen, Zac daarentegen...

Aangekomen in Lapland blijkt dat ze samen in het chalet waar Christy & Seb zullen logeren moeten slapen. Gelukkig is er een bank want Alix wil niets van Zac weten, waarom ze niets van Zac wil weten krijg je langzaam te horen. Ook de voorgeschiedenis van Christy en waarom Christy zo’n perfectionist is kom je te weten, hoe de relatie met de tante, Robyn, is. Robyn is namelijk de zus van de overleden moeder van Christy. Er is veel drama in hun voorgeschiedenis maar goed dat is er soms in werkelijkheid ook. Ik irriteerde me af en toe alleen een beetje aan Christy die alles perfect wilde doen en regelen, dat kan nu eenmaal niet altijd. De omgeving werd prettig beschreven en alleen daarom al is het een perfect kersboek.

C = 7 | A = 8 | W = 8 | P = 7 | I = 7 | L = 7 | E = 8 | Score 7.43 = 4 sterren



Reacties op: NetGalley: The Chistmas Escape

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah Morgan

Sarah Morgan

Sarah Morgan is een Amerikaanse schrijfster van vele moderne liefdesromans. Morg...