Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: The Garden of Memories

op 05 juli 2024 door

In de bloggers community van OneMoreChapter werd weer een readalong aangekondigd.

De periode paste me wel dus ik bekeek de titels waar we op konden stemmen:

  • Community Service - Sal Thomas
  • The Garden of Memories - Amanda James
  • The Cornish Campsite Murder - Fiona Leitch

De keuze was gevallen op The Garden of memories, dit was ook mijn keuze geweest en dus deed ik mee met de readalong. 

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpgOver het boek

Rose Lanyon, gepensioneerd verpleegster, heeft alleen maar tijd over en voelt zich aangetrokken tot de tuin die ooit de trots en vreugde van haar man was. Het begon misschien als een eerbetoon aan de herinnering aan haar man, maar haar kleine tuin in Cornwall wordt al snel zoveel meer - een plek waar de verlorenen en eenzamen troost kunnen vinden, de vergetenen herinnerd kunnen worden en tweede kansen tot bloei kunnen komen. Want zolang er nieuw leven groeit, is er altijd hoop en zijn er nieuwe herinneringen te maken...

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver de auteur

Amanda James schrijft al sinds ze een kind was en vroeg haar ouders zelfs om een typemachine voor Kerstmis. Ze had nooit gedacht dat haar verhalen ooit gepubliceerd zouden worden. In 2010 werd haar droom om schrijfster te worden werkelijkheid toen haar eerste korte verhaal werd gepubliceerd.

Amanda komt oorspronkelijk uit Sheffield, maar woont nu in Cornwall en wordt elke dag geïnspireerd door de wilde en prachtige kustlijn. Ze is doorgaans aan het spelen op het strand met haar gezin. Of ze wandelt over de kliffen en bedenkt haar volgende boek.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn recensie

Wat een lief en fijn boek was dit. Rose, die na een lang werkzaam leven als verpleegster met pensioen gaat ziet erg op tegen de dagen die gaan komen. Dagen waarin ze zelf invulling aan de dag moet geven, maar met wat dan? Tegen de gesprekken die ze gaat hebben en waarbij ze, als er naar gevraagd wordt, dan zal zeggen ‘ik was een verpleegster’ ziet ze ook erg op. Haar dochter is met haar man en hun twee kinderen naar het noorden verhuisd dus die ziet ze niet zo vaak meer als toen ze nog in hetzelfde plaatsje woonden. Haar man is enige jaren geleden overleden dus ze heeft alleen zichzelf nog. Wat gaat ze doen? Ze woont in een fijn huis met een tuin waar haar man altijd veel liefde en aandacht aan gegeven heeft en sinds zijn overlijden heeft ze enkel het hoognodige gedaan. Nu gaat ze ervoor, maar niet zomaar, nee ze plant een struik die haar aan haar man doet denken zodat hij altijd bij haar is. Maar niet alleen zij plant een struik of plant als herinnering, er volgen nog meer planten en struiken met herinneringen van anderen en er komt zelfs een mooie vijver. Ondertussen leer je alle personen die een plant of struik als herinnering planten beter kennen en ik kan niet anders dan denken ik wil later ook zo’n huis met zo’n tuin!

C = 8 | A = 8 | W = 7 | P = 7 | I = 8 | L = 8 | E = 8 | Score 7,71 = 4 sterren

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Readalong

Een paar dagen voor de start van de readalong kregen we een link naar de zogenoemde 'assets' die we kunnen downloaden. Dit pakket omvat de vragen, challenges, het leesschema en de auteursbrief. De vragen worden besproken in de WhatsApp groep, het is de bedoeling dat je de challenge vragen op je social media deelt of in de WhatApp groep, daarbij kan je dan gebruik maken van de door de uitgever gemaakte illustraties, maar dat hoeft niet. Soms doe ik dat wel maar soms ook niet.

Ik kon het tempo de eerste twee dagen van de readalong goed bijwonen maar op dag drie lukte het me niet om het laatste hoofdstuk te lezen, die dag had ik de post op Instagram al in de ochtend geplaatst en de vraag die gesteld werd kon ik gelukkig wel beantwoorden. Op dag vier had ik pas tijd om wat te lezen toen ik in bed lag en na een paar hoofdstukken, nog lang niet genoeg, vielen mijn ogen al dicht. Ik heb het toen maar losgelaten en las uiteindelijk het boek een paar dagen later uit. De recensie schreef ik deels nadat ik het boek uit had en daarna vergat ik het, nu dus eindelijk afgemaakt en vertaald zodat dit blog de lucht in kon.

380262469013dd75c4a2e62e8eed8c6e.jpg

98fcd812f65992a9a55b4069bc9fab9c.jpg



Reacties op: NetGalley: The Garden of Memories

Meer informatie

Gerelateerd