Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: The Last Charm

op 15 juni 2024 door

In mijn begintijd op NetGalley vroeg ik iets teveel boeken aan en redde ik het soms niet om boeken op tijd te lezen. Dit boek is er daar een van. Ik vroeg het aan, kreeg het, maar de tijd ontbrak. Ik heb het toen afgetikt onder het kopje ‘zal geen feedback geven’. Dat ik dit heb gedaan heeft mij altijd een beetje geïrriteerd en toen ik het e-book dan ook eens zag langskomen voor een zacht prijsje heb ik het boek dan ook gekocht. Toen ik recent zag dat het ook nog als luisterboek in Storytel stond was dit het uitgelezen moment om het boek te lezen en te luisteren.

fe7192af8ccd80c7d5ce4a2bc542a26b.jpg

Over het boek

Een ontroerend & hartverwarmend liefdesverhaal, perfect voor fans van Me Before You, One Day in December & Normal People

Leila's bedelarmband vertelt een verhaal van liefde, een verhaal van verlies, een verhaal van hoop.

Dit is het verhaal van haar ... en het verhaal van Jake.

Als Leila Jones haar kostbare bedelarmband verliest en een vreemde hem vindt, moet ze vertellen hoe ze aan de bedeltjes is gekomen om te bewijzen dat zij de eigenaar is. Elk bedeltje is een dierbare herinnering aan haar leven met Jake.

Leila begint dan ook bij het begin en vertelt over de bedeltjes en de ervaringen die haar naar het heden hebben geleid. Een heden dat ze nooit had kunnen bedenken toen ze Jake bijna twintig jaar geleden ontmoette...

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver de auteur

Ella Allbright schrijft commerciële vrouwenfictie welke zich afspeelt in haar prachtige thuisgraafschap Dorset. Haar aankomende roman, The Charm Bracelet, verschijnt in 2020 bij One More Chapter. Ella schrijft ook als Nikki Moore, en is de auteur van de populaire #LoveLondon romanserie.

Ella is lid van de Romantic Novelists Association, ze schrijft voor het tijdschrift Romance Matters en haar debuutroman kwam op de shortlist van de 2015 RNA Joan Hessayon Award.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn recensie

Ik had het boek destijds mede gekozen omdat ik zelf ook een bedelarmband had en heb. Vroeger in mijn kinderjaren had ik een simpele zilveren met daarna kleine bedeltjes die ik, in mijn herinnering, ook kreeg bij bijzondere gebeurtenissen. Deze armband heb ik al volwassene niet meer gedragen omdat ik deze toch wel een beetje kinderachtig vond, maar het idee van een bedelarmband met bedeltjes die je koopt of krijgt bij een bijzondere gebeurtenis bleef mij achtervolgen. Toen ik dan ook over Pandora en Trollbeads las en hoorde ben ik meteen gaan kijken of een van deze twee merken wellicht iets voor mij was. Ik heb uiteindelijke voor Trollbeads gekozen omdat de bedels van Pandora op die van Trollbeads passen en anders dit niet het geval is. Inmiddels heb ik zelf een fraaie collectie bedels waar ik allemaal een herinnering bij heb.

Maar nu terug naar het boek. Het boek begint met een advertentie dat er op 31 augustus 2017 een dierbare bedelarmband is verloren, met erbij vermelding van de plaats waar hij voor het laatst gezien is en de mededeling dat er een beloning voor de vinder is met een e-mailadres. Dan volgt er een mail van Leila aan ene Caitlin die haar bedelarmband gevonden heeft en ze zal deze Caitlin uitleggen wat het verhaal achter elke bedel is.

Het boek begint dan op 30 augustus 2001 waar de dan bijna 12-jarige Leila een armband op haar bed vind met een hartjes bedel eraan met erbij een briefje met Sorry. Haar vader stormt dan haar kamer in en verteld haar dat haar moeder, tevens zijn vrouw, hun verlaten heeft.

Een half jaar later, op de dag dat ze met haar vader gaat verhuizen, ontmoet ze de nieuwe bewoners van hun oude huis: Jake en zijn ouders. Jake heeft een vader die nogal vaak van baan veranderd en derhalve is het gezin ook al diverse malen verhuisd. Jake leert Leila kennen terwijl ze in de auto op haar vader wacht en ze in gesprek raken en zij met haar armband speelt.

Anderhalf jaar later verhuizen Leila en haar vader terug naar Bournemouth en gaan ze bij haar opa wonen, die in dezelfde straat woont als waar zij destijds woonden. Jake zit op dezelfde school als waar Leila heen gaat en zo komen ze elkaar weer tegen. Hoofdstukken worden dan ook af en toe uit Jake’s naam geschreven en op die manier zie je hem groeien van puber naar jongeman.

Dat Jake en Leila een setje worden is natuurlijk al vanaf het eerste hoofdstuk waarin Leila over haar armband mailt duidelijk maar hun gezamenlijke avonturen en belevenissen die weet je dan nog niet. Ook niet de verhalen achter de diverse bedeltjes. Daar kom je dus gedurende het boek achter, hoe de bedeltjes met Leila’s leven verbonden zijn.

Wat ik een beetje raar vond was dat na het hele verhaal er ineens weer een hoofdstuk kwam in e-mail vorm alsof het hele boek een e-mail was. Dat deed voor mij een beetje raar aan. Maar hoe het boek dan eindigt ja dat was wel even een dingetje wat ik niet had zien aankomen maar als je Voor jou/Me before you hebt gelezen nou dan weet je het denk ik wel.

C = 8 | A = 8 | W = 8 | P = 7 | I = 8 | L = 7 | E = 8 | Score 7,71 = 4 sterren

023e5a82045171c1a063bd0808808d12.jpgEr zijn inmiddels twee verschillende covers in omloop, toen ik het boek aanvroeg op NetGalley was er enkel de beige cover, toen het boek uiteindelijk gepubliceerd werd was dat met de blauwe cover.



Reacties op: NetGalley: The Last Charm

Meer informatie

Gerelateerd