Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: The Lost Orphan

op 31 juli 2023 door

In mijn recensie en blog over het eerste boek vroeg ik me af of er wellicht een vervolg zou komen op het boek The Runaway Orphans omdat het verhaal voor mijn gevoel niet af was.

Toen ik dan dus ook een mailtje kreeg van de uitgever met de volgende inhoud: I hope you are well. I’m getting in touch with you as you have previously left a very kind review on NetGalley for Pam Weaver’s book The Runaway Orphans. Pam’s next book, The Lost Orphan, is now available to request!

You can follow this link to request the title on NetGalley.

Ja dan klik ik natuurlijk meteen op dit link, dat snap je wellicht wel!

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpgOver de auteur

Na een opleiding tot kinderverpleegster in de jaren zestig, werkte Pam Weaver in County Council Children's Homes, particuliere kinderdagverblijven en als oppas in Hyde Park. Haar ervaringen staan in ‘Bath Times & Nursery Rhymes’, dat een bestseller van de Sunday Times werd.

In de jaren negentig begon ze te schrijven voor kleine tijdschriften en gespecialiseerde publicaties, om uiteindelijk in 2001 de markt voor damesbladen te betreden. Sindsdien heeft ze meer dan 250 artikelen en minstens 180 korte verhalen geschreven. Ze warden oa gepubliceerd in Take A Break Fiction Feast, Woman's Weekly Fiction Special, Weekly News, My Weekly en People's Friend.

Haar romans spelen zich af in Worthing; There's Always Tomorrow (2011) Better Days Will Come (2012), Pack Up Your Troubles (2013), For Better For Worse (2014), deze zijn allemaal uitgegeven door HarperCollins Avon. Blue Moon (2015), Love Walked Right In (2016) Always in my Heart (2017), Sing Them Home (2018) en Come Rain or Shine (2019) worden uitgegeven door PanMacmillan. Ze publiceerden ook drie novellen op Kindle. Emily's Christmas Wish (2015), Amy's Wartime Christmas (2016) en Amy's Seaside Secret (2017).

Terug bij het mooie team van Avon, kwam Goodnight Sweetheart uit in 2020, in 2021 kwam At Home by the Sea uit, op 9 juni 2022 verscheen de titel The Runaway Orphans en 3 augustus van dit jaar komt dan het vervolg The Lost Orphan uit.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

Het langverwachte vervolg op USA Today-bestseller The Runaway Orphans

Drie zussen uit elkaar gerukt door oorlog. Kan vechten voor vrede hen weer bij elkaar brengen?

December 1941: Geëvacueerd voor de dreiging van Duitse bommen, zijn de zussen Amelie en Mireille opgegroeid onder de donderwolken van de oorlog.

Nu hebben ze zich aangesloten bij de strijd tegen Hitler, met Amelie in opleiding tot verpleegster om gewonde soldaten te redden, en Mireille ingelijfd om de luchtmacht te helpen oorlog te voeren in het luchtruim boven Europa.

Maar terwijl elke zus vecht voor vrede, worden ze nog steeds achtervolgd door de herinnering aan hun vermiste zus die aan het begin van de oorlog van hen werd weggerukt.

Als Mireille wordt gerekruteerd voor een rol als Special Forces achter de vijandelijke linies in Frankrijk, zet ze haar leven op het spel voor de geallieerden. Maar zou ze ook eindelijk een kans hebben om haar zussen te herenigen als de oorlog voorbij is?

Een hartverscheurend verhaal over de band tussen zussen en de moed van vrouwen in oorlogstijd. Perfect voor fans van Shirley Dickson, Glynis Peters en Pam Jenoff.

Als je van The Runaway Orphans van Pam Weaver hield, mis dan dit volgende hoofdstuk in het verhaal van de zussen niet!

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn mening

Dit was echt een mooi vervolg op het eerste boek. Dit boek gaat direct verder waar deel een ongeveer ophield, ik moest er daarom even inkomen, want wie was nu ook alweer wie? Norah en Jim en de zusjes Mireille en Amélie (in boek een was haar naam eerst Amy) die wist ik nog wel, maar van Norah haar zus, haar ouders en schoonmoeder was ik even de namen kwijt, maar na het eerste hoofdstuk zat ik er weer helemaal in!

Aan het einde van het eerste boek hebben de twee zussen Mireille en Amélie net hun zusje Linet verloren. Niet in de zin dat ze overleden is, maar hun stiefvader heeft haar, nadat hij haar eerst naar een kostschool had gestuurd, via CORB (De Children's Overseas Reception Board) naar het buitenland laten evacueren.

Tussen maart en september 1940 werden 1.532 kinderen geëvacueerd naar Canada, 577 naar Australië; 353 naar Zuid-Afrika en 202 naar Nieuw-Zeeland. Dit is geen fictie dit is echt gebeurd. Dus terwijl er kinderen uit oa Duitsland naar Groot-Brittannië kwamen stuurde de Engelse regering haar eigen kinderen, veelal wezen, naar landen van het Gemenebest. Hun stiefvader had de organisatie namelijk laten weten dat de oudere zussen van Linet overleden waren.

Tijdens het boek proberen de beide zussen meer informatie van CORB te krijgen nadat ze zichzelf als zussen van Linet hebben kenbaar gemaakt. Omdat dit natuurlijk niet zonder slag of stoot geloofd wordt moeten ze hier moeite voor doen. Dit verhaal, de zoektocht naar Linet, is een rode draad door het boek heen.

Maar er gebeurt nog veel meer in het boek. Mireille en Amélie gaan beiden werken, ontmoeten mannen die een rolletje spelen in het verhaal en Mireille gaat bij de Special Forces en gaat naar Frankrijk, ze spreekt natuurlijk Frans dus ze is een prima aanwinst voor de dienst.

Het verhaal van de zussen zit goed in elkaar, beiden hebben even veel aandacht en maken veel mee. De verhalen worden niet afzonderlijk van elkaar verteld, nee in een en hetzelfde hoofdstuk springen we van Frankrijk weer naar Groot-Brittannië en weer terug.

Aan het einde van dit boek geen losse draadjes meer, alles komt tot een mooi einde.

Characters = 9 | Atmosphere = 9 | Writing Style = 9 | Plot = 8 | Intrigue = 9 | Logic = 8 | Enjoyment = 9 | Score 8,71 = 4 sterren

 



Reacties op: NetGalley: The Lost Orphan

Meer informatie

Gerelateerd