Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: When we were sisters

op 11 augustus 2021 door

Via een van de NetGalley Facebook groepen waar ik lid van ben werd dit boek uitgelicht, ik vermoed via het persoonlijke account van iemand bij de uitgever. In elk geval sprak het verhaal me aan en liet ik onder de post weten dat ik het aangevraagd had.

Toch was ik verrast om de volgende dag een e-mail te ontvangen met daarin de melding dat ik het boek mocht lezen. Het boek komt vandaag, 11 augustus, uit en het exemplaar wat ik las was een ongecorrigeerd vooruit-lees exemplaar.

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpg

Over de auteur

Cynthia Ellingsen is een auteur uit Michigan USA die vooral bekend staat vanwege het schrijven van hedendaagse romans die haar steeds lovende kritieken hebben opgeleverd. Al sinds ze op de lagere school zat, had Ellingsen een obsessie voor het lezen van boeken en het kijken naar soapseries. Dat, in combinatie met haar liefde voor de schoonheid van Lake Michigan in haar geboortestad, heeft haar meest populaire roman 'Lighthouse Keeper' geïnspireerd. Als kind vonden haar ouders het niet leuk dat ze zoveel tijd besteedde aan het kijken van soapseries en hebben ze zoveel mogelijk geprobeerd om een nieuwe passie voor haar te vinden. Ze hield niet van lichamelijke inspanning en nam ook geen pianolessen, totdat haar vader een naar druiven ruikende paarse pen mee naar huis nam. Cynthia was zo blij met de pen dat ze zwoer er een verhaal mee te schrijven, en zo werd haar liefde voor het vertellen van verhalen geboren. Ze was gefascineerd toen ze ontdekte dat ze haar personages net zo charmant en humoristisch kon maken als alle mensen die ze graag zag in haar soapseries. Het duurde niet lang voordat ze helemaal geobsedeerd was door schrijven, maar het zou nog vele jaren duren voordat ze haar eerste werk aan Penguin Berkley verkocht.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

Als Jayne Winters hoort dat ze de helft van het landgoed van haar grootmoeder aan de oceaan in North Carolina heeft geërfd, is ze verbijsterd. Het is twintig jaar geleden dat ze Woodsong Harbor bezocht, maar Jayne kan zich nog erg goed de smaak van ‘saltwater taffy’ op haar tong herinneren, de pittige geur van de oceaan vermengd met versgebakken gebakjes in de lucht. Maar er is een addertje onder het gras: Jayne moet de komende zes maanden het huis renoveren met haar zus, Charlotte, waar ze van vervreemd is.

Aangekomen bij het prachtige Victoriaanse huis dat duidelijk beter tijden gekend heeft, wordt Jayne teruggebracht naar die ene magische zomer die zij en Charlotte daar hebben doorgebracht en hoopt ze dat dit misschien een nieuwe start kan zijn. Maar het lijkt erop dat Charlotte niet dezelfde wens deelt, en haar ijzige houding laat Jayne zich eenzamer dan ooit voelen. Gelukkig zijn er andere mensen in de stad waar ze terecht kan, niet in de laatste plaats de knappe lokale brandweerman Logan, die maar al te goed begrijpt hoe het is om je familie uit elkaar te zien vallen.

Met Logans hulp voelt Jayne zich dapper genoeg om haar zus te confronteren en de jarenlange stilte tussen hen te herstellen. Maar net als het lijkt alsof ze toch een relatie kunnen hebben, ontdekken de zussen een brief die de waarheid onthult over de bittere scheiding van hun ouders. Terwijl er partij wordt gekozen en de spanningen toenemen, lijkt het erop dat de droom van hun grootmoeder om Jayne en Charlotte te herenigen nooit zal uitkomen.

Zal deze hartverscheurende laatste ontdekking hen voor altijd uit elkaar drijven, of kunnen de twee zussen hun hart openstellen en elkaar het verleden vergeven en uiteindelijk de kloof tussen hen dichten?

Een emotioneel en levensbevestigend verhaal over zussen, geheimen en vergeving, van de bestsellerauteur van The Lighthouse Keeper. Voor fans van Mary Ellen Taylor, Robyn Carr en Mary Alice Monroe.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn mening

Het verhaal klonk me erg leuk in de oren, want ik ben dol op verbouw-programma's, maar ook artikelen en foto’s die mensen op internet delen. Het boek begon leuk, er waren flashbacks tussen het verhaal in de huidige tijd zodat je leerde hoe de vakantie van de zussen bij hun oma was en ook het verleden van Jayne van toen ze met haar moeder naar Ierland verhuisde. Haar moeder liet het heel logisch klinken dat alleen Jayne met haar mee mocht naar Ierland en haar jongere zusje bij hun vader achter bleef.

Jayne zou na de renovatie graag het huis willen verkopen omdat ze eigenlijk behoorlijk op zwart zaad zit. Maar haar zus een beetje kennende weet ze zeker dat zij er anders over denkt. Als ze met de renovatie beginnen, is het leuk om te lezen hoe ze zich voorbereiden door video's op YouTube te bekijken die hen helpen om te begrijpen hoe ze de dingen moeten doen.

Tijdens de verbouwing vinden ze brieven van hun oma, die heeft namelijk aangegeven in welke volgorde de kamers gerenoveerd moeten worden. De letters raken beide zussen.

Als Jayne op een gegeven moment een brief vindt, komt het boek ineens in een stroomversnelling. Het volgende hoofdstuk is dan zes weken later en dit is dan het drie na laatste hoofdstuk. In die drie hoofdstukken praten ze eindelijk, iets wat ze veel eerder hadden moeten doen, toch vond ik dat alles op het einde iets te snel ging, het boek had wat mij betreft gemakkelijk nog een paar hoofdstukken langer kunnen duren.

 

Ik beoordeel de boeken via de CAWPILE-methode: Characters (Karakters) | Atmosphere (Setting) | Writing style (Schrijfstijl) | Plot (Plot) | Intrigue (Boeiend) | Logic (Geloofwaardig)| Enjoyment (Leesplezier).

C = 8 | A = 8 | W = 8 | P = 7 | I = 7 | L= 8 | E = 8 | Score 7.71 = 4 sterren



Reacties op: NetGalley: When we were sisters

Meer informatie

Gerelateerd