Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zomer, Zweden & boeken

op 01 september 2023 door

In 2021 had Hebban een twaalftal landen in de zomer in het zonnetje gezet voor het thema #zomerlezen 'ga op reis in een boek'. Ik had toen het voornemen om die zomer uit elk van die landen een boek te lezen en daar dan een blog over te schrijven. Mijn notities toonden een lijstje met boeken voor een aantal van die landen, maar ook de notitie dat ik enkel een boek voor de 2e week, te weten Portugal, en de 3e week, te weten Nederland, had gelezen.

Onze vakantie ging dit jaar naar Zweden, en toen ik een pdf file met de naam Zweden had opgeslagen maar het later niet meer terug kon vinden zocht ik op files met de naam Zweden erin. Toen kwam de foto links in de banner bovendrijven en dacht ik aan de nooit volbrachte challenge van 2021 en het blog dat ik wilde schrijven.

Voordat we terugkwamen had ik niet gedacht een blogje te schrijven over Zweden & boeken. Ik had per slot van rekening al elke dag geblogd op mijn reisblog. Maar toen ik mijn foto’s nog eens beter bekeek zaten daar toch wel erg leuke boekenfoto’s tussen. Want ja een boekwinkel, ook eentje in het buitenland, bezoeken mijn puber en ik graag.

Toen we in april samen een midweek in Stockholm waren hadden we daar al de fantastische Science Fiction Bokhandeln bezocht (deze heeft ook een vestiging in Göteborg en Malmö) en onze ogen uitgekeken naar onder andere de fantastische uitstalling van Harry Potter boeken en parafernalia. Ze verkochten daar ook veel Engelse boeken en vooral veel Manga. We hebben er toen niets gekocht overigens, nu kocht mijn dochter er een setje D&D dobbelstenen.

Ook nu bezochten we een paar keer een boekhandel en ook een keer een bibliotheek. Bijna overal maakte ik foto’s van boeken die ik al gelezen heb of nog wil lezen. De meeste foto’s maakte ik in de boekhandel in Linköping, dit was zo’n ruim opgezette winkel waar ik ongestoord doorheen kon wandelen, dus ik ging op zoek naar een paar van de door mij gelezen auteurs en zocht hun boeken op.

Ik denk dat de meeste titels van de hierboven en hieronder getoonde foto’s wel te raden zullen zijn of niet? De antwoorden vind je onderaan dit blog.

b80f6321ca837bbc120f03e62d6c4d48.jpg

1b77256c74c108f8d3459d3ba921f69a.jpg

d3e82bda36a25f31e6c300b16569069d.jpg

De allerlaatste foto bevat teveel boeken om allemaal te noemen en ik denk dat iedereen wel kan raden waar die rechter foto gemaakt is? 

a2f2d4a6c783d6bda053d644b8eb4958.jpg

Antwoorden: 

Rij 1: van links naar rechts

Rij 2: van links naar rechts

Rij 3: van links naar rechts (deze link gaat naar het 1e deel in de serie, op de foto is het 8e en laatste deel te zien)

 



Reacties op: Zomer, Zweden & boeken

Meer informatie