Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zomerlezen 2020

op 21 augustus 2020 door

Geen vakantie naar het buitenland dit jaar. Niet verstandig vonden we. Dus werd het Tuinesië. Nou hebben we een heerlijke achtertuin aan het water dus met een beetje fantasie waan je je ergens anders. En dat is nou net wat reizen in boeken met je doet. Je komt op veel plekken zonder dat je je koffer hoeft in te pakken, ook wel eens fijn voor een keer!

Omdat de school voor dochterlief weer begonnen is zit mijn vakantie erop! Zie hieronder de reis die ik maakte met boeken deze zomervakantie.

 

Ik startte in London met Zomers Licht, daarna reisde ik naar De Lavendeltuin in Gassin in Zuid-Frankrijk, in dat zelfde boek ging ik ook even naar York in het Verenigd Koninkrijk maar ik besloot net zoals mijn hoofdpersoon dat het beter was in Gassin.

Frankrijk beviel me wel en ik maakte met White Bird een stop in de bossen van Margeride, in het Massif Central, ik moest me daar schuilhouden voor de Duitsers, de oorlog duurde erg lang.

d3de1876e915ea5e87081e66f9e2bf21.jpg

Terug naar Nederland naar Winterswijk, heerlijk op het platteland, het beviel me daar eigenlijk wel, ik had geen last van Misverstand in the middle of nowhere gelukkig!

Natuurlijk had ik een groot verlangen om naar Zuid-Afrika te gaan, dit werd ingelost met Donker verlangen en ik reisde naar Johannesburg. Daarna vloog ik naar New York waar ik aan het bakken ging in De stroopwafelshop in het upcoming Bushwick in Brooklyn.

e1314e5f2510cd2cb9c308db7a6031f2.jpg

Frankrijk trok me weer en ik reisde naar de Pyrénées-Orientales met Het bloemenmeisje. Tussendoor bezocht ik nog Grasse met Het Parfum. Ik bleef nog even met een Baguette met jam voor twee in de Pyreneeën hangen, maar dit keer aan de kant van de Golf van Biskaje, ik bezocht namelijk ook Biarittz nog even. Ik reisde met De kunstminnaar naar de Provence, naar County Mayo in Ierland totdat ik besloot tot het openen van een een kunstgallerie nabij Cheltenham.

2e1e761c0e15cea06d814d872af32030.jpg

Het was weer tijd om terug naar Nederland te keren en met De dame van het Voorhout woonde ik in Den Haag. Samen met de familie Birnbaum reisde ik onder andere van Westerbork naar Bergen-Belsen om uiteindelijk in het beloofde land Israël te eindigen, ze zeiden Wij blijven bij elkaar en dat is ze ook gelukt!

929e78dfc591c7bc0cc2dd62cedfdb9a.jpg

Ik had zin in wat lekkers en ging bij Polly langs op Mount Polbearne, het is namelijk Zomer in de kleine bakkerij, dus het was er prachtig! Natuurlijk hadden we ook een storm, die heb je daar nu eenmaal aan de zuidkust van Cornwall. Met behulp van deze storm reisde ik terug in de tijd naar 1902 met Winterbloesem naar Heiligendamm in Duitsland.

f669d61cd661cb436babcc39d9373065.jpg

Mijn reis in boeken was geslaagd, toch hoop ik volgend jaar weer echt op reis te kunnen!



Reacties op: Zomerlezen 2020

Meer informatie

Gerelateerd