Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn menu van augustus!

op 02 september 2019 door


76b87d4589ebd3dc61fb3652e547ab04.jpg

Augustus de maand waar ik besefte dat ik nog drie boeken moet lezen om mijn challenge te bereiken, de teller staat nu op 67 en mijn streefdoel is 70. Dus haal de champagne in september maar boven want er komt een feestje aan in mijn kleine wereld! Augustus was ook de maand van mijn jaarlijkse vakantie met mijn mamaatje en mijn zoon, dit jaar hebben we Barcelona ontdekt en wat een stad, eerst en al heb ik een grote liefde voor alles wat Spaans is dus ja….het kon niet anders zijn dat deze stad een plaatsje in mijn hart veroverde.

Op mijn leesmenu van augustus stond er als voorgerecht feelgood, het hoofdgerecht druipte van de spanning en het dessert lag op een bedje van liefde.

 

Scoop! - Iris Houx:

*****Mijn eerste buddyread met Esther en wat voor ééntje, het feelgood gevoel stroomde tussen mij en Esther. Aanrader van jewelste! De vijfsterren vlogen in het rond en ik kan enkel maar zeggen “lees dit boek en sluit het met dat zalige gevoel wat een feelgood moet geven”.

Kwijt - Anja Feliers:

***Zoals al haar vorige boeken blijft Anja Feliers trouw aan haar schrijfwijze, kort zinnen, vele gesprekken tussen de personages (waar ik persoonlijk echt van hou) en korte hoofdstukken, vlot leesbaar. Vanaf je denkt dat je het einde zag aankomen, krijgt deze een enorme wending, zeer verrassend. Het enige minpunt, je kreeg veel gebeurtenissen die voor mij dan zeker niet realistisch overkwamen en dit trok me wat weg uit de grote lijn van het verhaal. Ik vond het misschien niet haar beste boek, maar ik blijf zeker Feliers boeken lezen!

Molly en het kattencafé - Melissa Daley:

****Samen met Joella heb ik dit kattenboek gelezen, een feelgood van de bovenste plank, je kan het boek echt in twee delen verdelen, het deel van de zoektocht van Molly en het leven van Molly met Debbie. Niet alleen de gedachten van Molly zijn prachtig beschreven maar daarnaast krijg je echt nog een mooi verhaal over Debbie, Debbie en haar zoektocht in het leven. Met een einde dat de cirkel afsluit, ik zou zeggen “lezers, welkom in het leven van Molly” en ik wacht vol ongeduld op het tweede deel (dat wordt uigegeven in november 2019).

Vriendschap en liefde - Jaimie Pisonier:

****Wat was dit spannend, via het selfpub café op Facebook kreeg ik de kans om dit boek te lezen van auteur en Hebbanist Jaimie, Jaimie zenuwachtig en ik vol verwachting! Vanaf de eerste bladzijden krijg je een karakter beeld van de hoofdpersonages, de auteur schotelt je direct pittige Anouk en stoere humoristische Jack voor. En je kan niet anders dan hen een plaats in je hart geven, dat de auteur je afwisselend in de schoenen van Jack en Anouk laat staan maakt dat het verhaal zeer vlot leest. De beschrijving van emoties zijn zo goed dat ik af en toe een zakdoek wou bovenhalen voor Anouk en een schouder om op te huilen. Dat de auteur een Vlaamse is kan je zeker niet ontkennen, maar dit maakt het totaal zo charmant, geen ellelange zinnen en citaten maar een verhaal met een thema dat veel fans van het feelgood genre zal aanspreken. Het thema is liefde, zoektocht naar jezelf maar de grote lijn is toch “welk geheim schuilt er achter Jack”. En dit heeft de schrijfster zeer goed uitgewerkt, de spanning wordt opgebouwd en ik kon het boek niet wegleggen.

Zonnemeisjes - Hedwig Meesters:

****Toen ik deze leesclub zag voorbij komen hier op Hebban, nam ik direct mijn eigen exemplaar en daar ging ik en ga ik nog want de leesclub is nog bezig. Maar ik ga toch even een tipje van de sluier optillen: verdriet sluimert van het begin doorheen de bladzijden en als een lek voel je het als lezer binnensijpelen, het liet me niet koud. Een aanrader en een boek dat je niet gauw vergeet. Subliem!
xxl reading challenge: #tien kleuren – bruin

De stalker in de nacht - Robert Bryndza (deel 1 - Erika Foster):

***Zoals de vorige psychologische thriller van Bryndza is dit niet echt een 'who did it', je hebt het verhaal al snel door en kijkt door de ogen van de dader maar deze keer heeft het me echt niet gestoord. De schrijfwijze is beter, korte hoofdstukken die vlot leesbaar zijn, duidelijke taal en geen ingewikkelde theorieën. En wie het eerste deel niet heeft gelezen, geen probleem je krijgt genoeg informatie doorheen het verhaal. Zeker apart leesbaar en voor een breed publiek. Ik stop weer zoals mijn recensie van het vorige boek, is dit de spannendste thriller dat ik heb gelezen? Nee…toch ga ik het volgende deel lezen

Doet sneeuw pijn - Carolien Spaan

****Twee jaar na het overlijden van haar man, liefde Jean heeft Carolien Spaans dit boek geschreven, een debuut, je leest het eigenlijk als een dagboek maar zonder datums. Als jezelf iemand hebt verloren zoals ik, zijn de woorden zo herkenbaar, het gevoel zo dichtbij. Wat een eerlijk, rauw geschreven boek, zo realistisch, de auteur draait hier geen doekjes om het woord "rouw", "gemis" en "pijn". Verdriet wordt verwoord in korte broze zinnen.


Ik voel me een buitenstaander die kijkt naar wat er gebeurt, terwijl ik vanbinnen langzaam openscheur.

Deze zin zegt veel over rouw en kroop direct onder mijn huid. Wat een debuut, wat een titel!

xxl reading challenge: #tien kleuren – wit

De witte kamer - Samantha Stroombergen:

****Een thriller met een link naar de actualiteit, de vluchtelingenproblematiek maar zeker ook het thema vooroordelen heeft de auteur hier goed naar voren geschoven. Zelf het hoofdpersonage betrapt zich op een gegeven moment op zijn eigen vooroordeel. Zeer realistisch! Buiten heel het thrillergebeuren krijg je ook het worstelen met trauma's, het omgaan met een verleden, misschien zal het voor sommige lezers te veel van het goede zijn, voor mij was het een perfecte combinatie. Afwisselende hoofdstukken door de ogen van Léon en Hannah maar ook het slachtoffer krijgt hier een rol. Met een einde dat ik van mijlenver niet zag aankomen, wat een plotwending!

Waar ik ga - Gayle Forman: 

***Dit boek had ik gekozen om mijn challenge van augustus af te vinken "lees een boek door andermans ogen (diversiteit)", het is een duidelijke, leesbaar boek en past zeker in het genre Young Adult. Het thema zoektocht naar jezelf of blijf trouw aan jezelf springt hier echt naar voor. Woord voor woord neemt de auteur je mee in het verleden van de personages, als een wandeling doorheen het verhaal, je krijgt telkens een beter beeld van hun worsteling met het leven. Misschien één minpuntje het kon me niet zo raken, het is een knap verhaal en een bijzonder thema, maar de emoties bleven een beetje op de achtergrond. Toch heb ik van het boek en de schrijfwijze genoten, drie sterren waardig.

10ac169e92d40eff9d2ed5b38065aed0.jpg

Augustus was een maand van verschillende genres, een maand van een lach en een traan, van spanning en liefde, terwijl ik mijn artikel schrijf ben ik zeker dat wij lezers zo bevoorrecht zijn om in al die verschillende werelden, gevoelens terecht te komen, om af en toe door andermans ogen te kijken...dus nu mijn vraag voor augustus:

Door welke ogen keken jullie het liefst in augustus? (titel boek, kan dan altijd voor mij nog een boekentip zijn)

 



Reacties op: Mijn menu van augustus!

Meer informatie

  Een boeiend gesprek met Sterre Carron


  Joella & Wendy hand in hand in de wereld van Polly!


  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


Gerelateerd