Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

juni: vals spelen, een applaus + een mini giveaway!

op 30 juni 2020 door

Juni, de maand vol applaus voor mijn twee kinderen, beide geslaagd op school. Ons meisje afgestudeerd als sociaal werkster en mijn jongste gaat naar het vijfde middelbaar. Homeschooling was hier natuurlijk tijdens juni weer het hoogtepunt en wat maak ik een diepe buiging voor alle leerkrachten, de vele stemmen van de leerkrachten gonsden door onze woonkamer en dat maakte dat ik iets minder heb gelezen.

Natuurlijk heb ik mezelf ook beloond voor al die stemmen en ja als je niet leest moet je boeken bestellen, je moet je toch met iets bezighouden? Twee nieuwe boeken staan hier in file, Gesprekken met vrienden Sally Rooney en Als katten van de wereld verdwijnenGenki Kawamura  (Marieke bedankt voor de tip) staan hier te blinken.

Mijn iets kortere leeslijst (je maakt je recensie iets langer en zo lijkt het wel of ik heel veel heb gelezen, vals spelen versus Wendy):

De verloren kinderen – Diney Costeloe:

***Met een simpele schrijfwijze en een eenvoudige zinstructuur heeft Diney hier een ontroerend boek neergeschreven. De één gebeurtenis volgt na de andere, een boek met een enorme vaart, dit boek valt zeker onder de categorie “een verhaal dat leest als een trein”. Met een krop in de keel sloeg ik het boek toe, de toevalligheden van het verhaal opzij gelegd!

De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan:

*****Mijn maandelijkse buddyread met Hebbanist Joella was een groot succes, het hoofdpersonage Polly kroop in ons hart. Dit is een verhaal waar geen enkel woord te veel is geschreven, alles vloeit tot één geheel. Met een einde dat zo mooi afsluit en waar er toch ruimte is om de lezer nieuwsgierig te maken naar een volgend deel.

Het licht dooit – Xander Jongejan:

*****Voor mij natuurlijk een bijzonder boek, door een gesprek met de auteur ben ik bij toeval in de voetnoot van dit boek terecht gekomen en ja natuurlijk ben ik super fier op mezelf! Daar bovenop kreeg ik de kans van Hebban om op dit moment de leesclub te coördineren!

De auteur zet hier een uniek hoofdpersonage (Deik) neer, een personage die doorheen het verhaal een evolutie meemaakt, een evolutie van pijn en alle schaamte voorbij en dit op een bijzondere rauwe en eerlijke schrijfwijze. Blad per blad sijpelt er een totaal beeld van Deik door, zijn beslissingen maar ook zijn psychische toestand en de leefwereld waar hij voor kiest. Verwacht als lezer geen humoristisch, luchtig verhaal, maar op een vertellende manier brengt het hoofdpersonage bepaalde gevoelens te weeg terwijl je aan het lezen bent. De auteur is hier weer in zijn opzet geslaagd na zijn beklijvende debuut “de tafel van Tarzan”!

Het bloemenmeisje – Anya Niewierra:

*****Wat een snelle start heeft dit verhaal, de eerste vijftig bladzijden geeft de auteur een beeld van het hoofdpersonage, verleden, hoe ze in het leven staat. De auteur is een meester in het beschrijven van de grootsheid der natuur, in geuren en kleuren (dit mag je echt letterlijk nemen). Geen angst van de vele personages die voorbij komen, want uiteindelijk valt de puzzel voor de ogen van de lezer in elkaar. Hebban thrillerprijs meer dan verdiend!

Reisverslag van een kat – Hiro Arikna:

*****Een ontroerend, mooi en broos verhaal, het is een ketting van woorden, een ketting die leest  als een hartverwarmend sprookje. De auteur heeft hier de kat Nana neergezet die de menselijke gewoontes met momenten in twijfel trekt, hij spreekt met een kwinkslag de lezer toe op een vrij humoristische manier en met momenten besprenkelt met een vleugje sarcasme. Een verhaal dat ik ga koesteren, vasthouden in mijn twee handen en hopen dat ik het aan jullie kan doorgeven!

De meisjes van Ravensbruck – Anna Leroy:

****Het verhaal start met een zweem van mysterie, als lezer vraag je je direct af wat er is gebeurd, de auteur slaagt erin de lezer nieuwsgierig te maken, zodat je in de ban blijft van het verhaal. De handelingen van de personages gebruikt de auteur om bepaalde emoties weer te geven, sublieme zet en unieke schrijfwijze. Op zeker ogenblik volgen de vele gebeurtenissen in Miriam haar leven zich te snel op, door de snelheid van deze gebeurtenissen en gevoelens verloor het verhaal even zijn kijk op de realiteit. Toch zet de auteur verschillende verhaallijnen neer om ons de wrede gebeurtenissen in het concentratiekamp te Ravensbruck niet te laten vergeten!

Ik heb nog een mini giveaway, door mijn vele aankopen gedurende de spannende boeken week 2020 heb ik twee exemplaren van het geschenkboek “wat jij niet ziet – M.J. Arlidge” dus wie dit exemplaar nog niet in de kast heeft staan, laat hieronder maar een berichtje achter (portokosten neem ik op mij).

Mijn vraag van juni:

Hoe zit het met jullie challenge? Mijn challenge staat nu op 53 van de 80 boeken gelezen.

 

 



Reacties op: juni: vals spelen, een applaus + een mini giveaway!

Meer informatie

  Een boeiend gesprek met Sterre Carron


  juni: vals spelen, een applaus + een mini giveaway!


  Joella & Wendy hand in hand in de wereld van Polly!


  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


Gerelateerd