Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mei: 50 en een bad van 'graag zien'

op 30 mei 2024 door

April doet wat hij wil! Eigenzinnig springt april in 'De kleine wereld van Wendy' voorbij, want in mei leggen alle vogels een ei. Dit kuiken is ‘50’ geworden en bij die dikke ‘50’ hoort een verdeel-verjaardag. Nu hoor ik je denken: ‘Waar gaat dit verhaal naartoe en welk beestje is de verdeel-verjaardag?’

Door mijn verdeel-verjaardag kreeg en krijg ik heel wat feestjes. Kleine feestjes, grotere feestjes, weekendjes en reisjes verdeelt over een lange periode (april, mei en juni). Door deze verdeling krijg je een som van dagen en een uitkomst gelijk aan te weinig tijd. Te weinig tijd voor mijn april blog, ik zwaai april even uit zonder te veel woorden! En weet je, ‘50’ worden voelt aan als een vol bad ‘graag gezien’ worden.

Wat heb ik nu gelezen? 

De Christiemoorden – Dominique Biebau:

*****Vanaf de start merk je de vernuftige opbouw van het plot, vooral de ‘whodunit’ suspense weet de auteur onder deze thriller te leggen. Raadsels dwarrelen in het rond en het verhaal leunt wat tegen het klassieke Britse oeuvre. Geen snelle of bloederige flitsende actie? Nee, de lezer wordt hier vooral gedreven door zijn nieuwsgierigheid. Vergeet daarbij niet de nodige humor en sarcasme die we van Biebau gewend zijn. Deze humor is puur verwennerij voor de lezer die zich wil ontspannen.

Reading challenge: Lees een mysterieus boek

Joy – Jenny Valentine:

****April beter bekend als de LEWA-maand en Hebban kwam weer met een mooi verwennerij: de verrassingsleesclub. Ik mocht de verrassingsleesclub genre jeugd coördineren en dit werd weer een feestje. Het verhaal gaat over de 10-jarige Joy, een meisje dat het leven met een zilveren randje ziet. . In het boek wordt je verwend een humoristische zachte noot. De schrijfster geeft toch een mooie boodschap ‘klimaat’ en leerrijke zaken mee doorheen het plot. Joy, een meisje dat je in je hart sluit!

Confituurwijk – Femke Vindevogel:

***Na het overlijden van haar vader komt Marie in een achterstandswijk terecht. Een volkse wijk met zeer uitgesproken karakters. Het ik-perspectief Het ik-perspectief neemt je mee in het heden en verleden, waardoor het heden soms rauw aanvoelt. Al gebruikt de auteur hier en daar een noot van humor, toch mis je als lezer dat sprankeltje hoop.

Reading challenge: Lees een koud boek

Web van leugens – Johnny Bollé:

*****Antwerpse auteur Johnny Bollé heeft wel reden tot feesten, voor de release van zijn achtste thriller wint hij met zijn boek ‘Alsof ik nooit heb bestaan’ de VN-Publieksthriller 2024’. De schrijver heeft zijn plek gevonden in de grote thriller vijver. Web van leugens is een voltreffer, een mooie mix van spanning en dreiging. Een thriller voor een breed leespubliek.

Reading challenge: Lees een bitter boek

Groetjes uit Vlaanderen – Mohammed Ouaamari:

*****Dit boek heb ik met veel interesse gelezen. De auteur ontleedt zijn 'lasagne-identiteit' en dit met een dikke vette knipoog. De opbouw bestaat uit korte delen die zeer vlot leesbaar zijn. Zeer leerrijk deze kijk op het onderwerp immigratie. De auteur heeft een fan bij: 'ik'.

Reading challenge: Lees een smakelijk boek

Zure koekjes – Corine Hartman:

***Vermakelijke korte thriller om te lezen, in beperkte woorden weet de auteur karakters neer te zetten. Petje af! Bij het einde bleef ik als lezer wel wat op mijn honger zitten, misschien had wat vuurwerk hier wel op zijn plaats geweest.

Reading challenge: Lees een zoet boek

Suikerspin – Erik Vlaminck:

*****De vertellende pen van Erik Vlaminck heeft me meegenomen naar de wereld van kermisexploitant Jean-Baptist Van Hooylandt. De auteur weet door zijn eerlijke en rauwe pen de emoties tot bij de lezer te brengen. Tijdens het lezen voel je walging, medelijden, oordeel! De pen, emoties, karakters, onderlaag van het verhaal daar blijft het niet bij! De auteur weet met zijn einde zeker te verrassen.

Reading challenge: Lees een slecht boek (hoofdpersonage)

Miranda van frituur Miranda – Erik Vlaminck:

****Een dun humoristisch boek! De vertellende pen van Vlaminck is zeer ervaren en eerlijk. Voor het lezen van Miranda van Frituur kan je best eerst 'Suikerspin' lezen.

De pruimenboom – Ellen Marie Wiseman:

***Het verhaal vertelt de liefde tussen de Duitse Christine en de Joodse Isaac tijdens de tweede wereldoorlog. Het boek start als een liefdesverhaal, toch maakt het plot al gauw een boog van negentig graden. De pen gebruikt lang zinnen en weet mooie uitgebreide beschrijvingen weer te geven. Jammer genoeg gaat het einde alle kanten uit en wordt de geromantiseerde pen van toeval gebruikt. Voor mij was het een goed verhaal met kleine mankementen.

Het jongensuur – Andreas Bumier:

*****Het jongensuur is een autobiografisch novelle en  maakte veel indruk op mij. 89 bladzijden waar elk woord, zin op de juiste plek valt. Tweede wereldoorlog: De Joodse Simone voelt zich meer jongen dan meisje: een onderwerp dat niet veel wordt aangesneden, de auteur doet dit op een ongelofelijke manier en weet met flashbacks de worstelingen van het meisje weer te geven. Een aanrader!

Reading challenge: Lees een bitter boek

Zijde – Alessandro Baricco/Rébecca Dautremer:

*****Dit boek maakt me woordeloos! Een magisch zijdezacht sprookje, dat je leest en herleest. De tekeningen zijn als het ware kunstwerkjes, een boek dat je in huis laat rondslingeren om ieder te laten genieten van de pracht en praal!

Reading challenge: Lees een gevaarlijk boek

Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran – Eric-Emannuel Schmitt:

****Wat een mooi kleinood! Een prachtige vriendschap in zijn eigenheid. Makkelijk leesbaar met hier en daar poëtische noot. Een aanrader om met de kleine Momo naar de wijsheid van Meneer Ibrahim te luisteren.

4745f95544c4e2cce75e143364fe2429.jpg

Oeffff ik ben er geraakt.....een aantal boeken heb ik gelezen tijdens onze prachtige rondreis door Marokko. 

In dit prachtig kleurrijk wonderlijk land werden boeken en herinneringen een mooie mix in mijn eigen levensverhaal.

Vraag: Heb je ook een boek dat je terugbrengt naar een bepaalde herinnering?

 



Reacties op: Mei: 50 en een bad van 'graag zien'

Meer informatie

  Een boeiend gesprek met Sterre Carron


  Joella & Wendy hand in hand in de wereld van Polly!


  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


Gerelateerd