Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

November, een maand met veel drank!

op 30 november 2019 door

November bracht weer wat buddyreads en daar bovenop kreeg ik nog een carrière als kroegbazin, de deuren van het adventscafé gingen wijd open en daar mag ik me op dit moment smijten met een dienblad vol drankjes en ook in het literatuurcafé word ik op dit ogenblik ingewijd achter de toog. Dus november is er één van drank en een nieuwe carrièrewending.

66b4289d4d680b36f212f41b66ddd650.jpg

Wat heb ik dan nog kunnen lezen onder invloed van al die drank?

De zilverwegStina Jackson:

****Voor het hot or not artikel van Hebban kreeg ik de kans om het debuut van Stina Jackson te lezen. Dit donkere verhaal zit subliem in elkaar, emoties van een wanhopige vader die alles in werk zet om zijn dochter Lina terug te vinden spatten van de bladzijden, verdriet, gemis en schuldgevoel worden zo goed beschreven dat het onder je huid kruipt. Het einde vond ik vrij voorspelbaar maar de schrijfwijze, het realistisch gegeven van de emoties maken dit weer goed.  

Wij zijn gevlucht - Malala Yousafzai:

***Dit boek las ik samen met de Hebbanisten voor de Hebban leesclub die nog volop draait, ik kan enkel een tipje van de sluier oplichten, een zeer confronterend boek, korte verhalen van jonge vrouwen die hun land ontvlucht zijn gebundeld door de welbekend Malala Yousafzai.

Kinderen van de sekte - Mariette Lindstein:

****Het laatste deel van de trilogie over de sekte Via Terra, een mooie afsluit van drie boeken, het laatste boek maakt de kring volledig rond. Kleine stukje van de vorige delen sijpelen door dit boek, zeker niet storend en toch is dit boek niet apart leesbaar. Spanning wordt opgebouwd en er zijn verrassende wendingen in het verhaal, dit deel sprong er voor mij zeker uit, de auteur haar schrijfervaring spat van de bladzijden.

Het moois dat we delen - Ish Ait Hamou:

*****Dit boek sprong er voor mij in november wel uit, ik had hoge verwachtingen en die verwachtingen heeft Ish helemaal ingelost. Het boek start met een prachtige titel, een titel die doorheen het verhaal meerdere betekenissen krijgt. Ish houdt zich aan zijn bijzondere herkenbare schrijfwijze. Een boek dat zo dicht bij de realiteit leunt, mensen hebben hun vooroordelen klaar zonder verder te kijken, je wordt afgerekend op kleur, godsdienst en zoveel meer en dit heeft Ish weer zo mooi verwoord zonder een standpunt op te dringen. Sommige auteurs kunnen met lang zinnen en moeilijke woorden je raken, Ish heeft dit niet nodig met kort zinnen en eenvoudige woorden, raakte hij mij als lezer tot in mijn ziel.

Winter in het kattencafé - Melissa Daley:

****Buddyread met Joella, We waren direct in de kerstsfeer met dit kerstverhaal, een vat vol emoties die zo herkenbaar zijn. Heel het verhaal speelt zich af in het kattencafé zonder dat het saai wordt. Het is zo fantastisch dat de auteur een kattenverhaal kan verweven met menselijke emoties. Het sprak me dan weer meer aan dan het eerste deel, dat dit deel ook apart leesbaar is dat vind ik een troef! 

Judas - Heleen Vreeswijk:

****Voor mij was het een kennismaking met de alom bekende auteur Heleen Vreeswijk, bedankt aan mijn buddy Karin om dit zwaar beladen verhaal te lezen, een verhaal dat je niet koud laat, met als thema pesten. Zeer realistisch geschreven, het raakt je enorm, af en toe moesten wij buddys op adem komen. Het enige minpuntje vond ik het einde of misschien wou ik gewoon weten hoe het psychologisch gesteld was met Nadia (hoofdpersonage). Het nawoord van de auteur raakte me en gaf zeker een meerwaarde aan dit boek.

De smaak van droef en zoet - Aimee Bender:

**Lang had ik dit boek weggeschoven, lang was ik vergeten dat er een boek stond met een prachtige titel. Het gegeven op zich, de originaliteit van het verhaal verdient al mijn sterren, het is zeker surrealistisch boek en de auteur probeert de gave van Rose te verweven met een zoektocht naar volwassenheid, een coming age op een verrassende manier gebracht. De auteur heeft gekozen voor een ik-perspectief en daar wrong bij mij het schoentje, ik kon me totaal niet inleven in de emoties van de andere personages en ergens bleven de emoties wat op afstand door ellenlange beschrijvingen.

November was er één van hoogtepunten, waar dan vooral bij mij Ish mijn grote favoriet was, de top 25 werd direct aangepast en het boek werd doorgegeven aan een vriendin, want dit is een verhaal dat je wilt delen! November was er ook één van een dieptepunt en dan spreek ik over mijn vergeten boek, dit was even geleden dat ik zo teleurgesteld was in een verhaal. Toch die teleurstelling spoelde ik dan door met een drankje.

 

Mijn maandelijkse vraag: welk boek is jullie grootste teleurstelling geweest?

 

 

 



Reacties op: November, een maand met veel drank!

Meer informatie

  Een boeiend gesprek met Sterre Carron


  Joella & Wendy hand in hand in de wereld van Polly!


  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


Gerelateerd