Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Joella & Wendy hand in hand in de wereld van Polly!

op 07 juni 2020 door

Ik ben een ontdekkingsreiziger in de wereld van feelgood maar hand in hand met mijn buddys Joella en Karin begin ik meer en meer mijn weg te vinden in deze warme verhalen met telkens een onderliggende boodschap. Joella gaf me een hand en samen lazen we deel 1 van de serie Beach street “de kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan”.

Korte inhoud:

De 32-jarige Polly krijgt het zwaar te verduren, een relatie die op de klippen is gelopen, een faillissement en als dat nog niet voldoende is, geen dak boven haar hoofd. Als ze op zoek gaat naar een woning stuit ze op een advertentie “te huur huisje op het schiereiland Mount Polbearne”. In een opwelling maakt ze een afspraak met de makelaar, daar aangekomen blijkt het huisje en bakkerij vervallen te zijn. Toch zeker van haar stuk, huurt de moedige Polly deze woning, laat alles achter en start volle moed aan haar nieuwe leven. Polly pakt haar oude hobby terug op en begint te bakken dit is de start van Polly’s nieuwe avontuur in het kleine dorp aan de kust.

Onze verwachtingen:

Wendy:  De cover geeft direct weer dat dit een echte feelgood gaat zijn en blijkbaar is het nog een serie rond hoofdpersonage Polly. Als ik naar de recensies kijk valt het me wel op dat dit boek serieus bestrooid is met sterren. Voor mij trouwens een eerste kennismaking met de auteur. Heb jij al iets van haar gelezen?

Joella: Nee, dit is mijn eerste Jenny Colgan en deze stond al een tijd op mijn lijstje, de cover spreekt me enorm aan. Het is een vrolijke cover. Een eiland ver weg ,een knus dorpje, een kleine bakkerij of winkeltje dat is echt wel mijn ding. Ik verwacht dus een heerlijke feelgood waarbij ik mijn hart weer kan ophalen.

We lazen het boek in 2 delen. De bloem schudden we van ons af en we bespraken onze eerste bevindingen:

Wendy:  In één woord wat een heerlijk boek. Wat mij vooral opviel is dat de auteur achter het verhaal een boodschap heeft geschreven "laat verdriet verdriet zijn en uit je gewoon zonder schaamte".  Hoe Polly zich uit gedurende deze eerste helft van het verhaal, zo mooi en ontroerend, de auteur weet de emoties echt tot bij de lezer te brengen. Ik wil wel een Polly als vriendin, een moedige vrouw die haar eigen weg aan het zoeken is en met een soort sarcasme naar haar fouten kijkt! Ook mevrouw Manse en haar opgekropte gevoelens, gevoelens zijn de rode draad door een mooi verhaal!

Joella: Ook ik geniet volop van dit boek, ik vind Polly geweldig. Haar leuke uitspraken maar ook haar gevoelens. Ik ben ook helemaal fan van Neill de papegaaiduiker wat een geweldige vogel. Ook Huckle met zijn bijen. Mevrouw Manse een stugge vrouw met een diep verdriet. Mooie personages, de auteur heeft deze echt realistisch neergezet.

Toen gingen de deuren van de bakkerij dicht en moesten we onze conclusie geven:

Wendy: Wat heb ik genoten van dit verhaal, een verhaal waar geen enkel woord te veel is geschreven, alles vloeit tot één geheel. Het hele plaatje klopt, de geur in de bakkerij, mevrouw Manse die op de kade staat en de bloesem die in bloei staat alles is zo beeldend geschreven! Met een einde dat zo mooi afsluit en waar er toch ruimte is om de lezer nieuwsgierig te maken naar een volgend deel, hoe zal het  verder gaan met Polly op het idyllische eiland! Ik geef dit boek in zijn genre vijf sterren!

Joella: Ook ik heb enorm genoten van dit boek. De liefde, het verdriet alles is voelbaar en beeldend neergezet. Ik hou van de bakkerij en van Polly. Geweldig zo'n sterke krachtige vrouw. Ik zou zo willen vertrekken naar het eiland, 5 sterren ook van mij. Je blijft maar door lezen. Dit is Feelgood op zijn best! Geef de hoop nooit op, deze boodschap haal ik uit dit verhaal.

Wendy: Een zoektocht naar een thuis waar elk gevoel welkom is... Zo hartverwarmend.

Polly had ons hart veroverd, met de mooie boodschappen van het verhaal in ons hoofd, strooiden we vijf sterren in het rond! Aanrader in het genre feelgood!

Vraagje: is de stap naar een andere genre, onbekende auteur soms ook een moeilijke stap voor jullie?

 

 

 



Reacties op: Joella & Wendy hand in hand in de wereld van Polly!

Meer informatie

  Een boeiend gesprek met Sterre Carron


  Joella & Wendy hand in hand in de wereld van Polly!


  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


Gerelateerd