Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Discussievraag 1: Titel en stellingen

op 06 maart 2021 door

In dit onderdeel stelt de leesclubcoördinator een eerste vraag. Omdat we met veel mensen zijn, komen er dus ook veel antwoorden op de discussievragen. Is het je wat te veel, probeer dan niet alles te lezen. Heb je het idee niets meer aan de discussie toe te kunnen voegen? Antwoord dan zelf eerst op de vraag en lees daarna pas antwoorden van antwoorden. Of vraag door en reageer op antwoorden van anderen. Wil je liever alleen de discussie lezen? Dat kan ook, geen probleem! En bedenk altijd: er zijn geen foute antwoorden.

Handig om te weten: gebruik de grijze 'Reageer'-button om op iemand te reageren. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking' als je een nieuwe reactie wilt plaatsen. Zo blijven de reacties mooi bij elkaar.


==== Vraag 1 ====

1 Titel en stellingen

Adiche zet haar verhaal gelijk op scherp. Met de titel: We moeten allemaal feminist zijn, zet ze al een duidelijk statement neer. Daarbij benoemt ze in haar boek een aantal vooroordelen die haar ter ore kwamen tijdens haar Paarse Hibiscus promotiecampagne in Nigeria.

-          feministen zijn ongelukkige vrouwen, omdat ze geen man kunnen krijgen

-          feminisme behoort niet tot de Afrikaanse cultuur, maar is westerse beïnvloeding

-          feministe zijn betekent dat je mannen haat

Het woord ‘feminist’ is negatief beladen volgens Adiche en zou betekenen:
- Je haat mannen, je haat BH’s, je haat de Afrikaanse cultuur, je vindt dat vrouwen altijd de leiding moeten hebben, je gebruikt geen make-up, je scheert je niet, je bent altijd boos, je hebt geen gevoel voor humor, je gebruikt geen deodorant.

Dat is nogal wat.

De vragen:

- Wat vind je van de titel van het boekje?
- In hoeverre ben je het eens of oneens met de vooroordelen die er zijn rondom ‘feminist’ zijn.
- Ben jezelf eens in een situatie gekomen waarin je te maken kreeg met vooroordelen rondom feminisme? Of herken je de situaties die ze beschrijft in meer of mindere mate in je eigen omgeving?



Reacties op: Discussievraag 1: Titel en stellingen

Meer informatie

Gerelateerd