Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boeken Koekeloeren | Estafette deel 1

op 13 september 2019 door

Gluren bij de buren

Doe jij dat ook? Boeken bekijken in andermans kast? Dit vroeg Sanne zich vanochtend af bij haar blogspot. Ze wist ook te noemen welke conclusies je er uit kon trekken als je de inhoud van iemands boekenkast zou analyseren. Maartje en ik herkenden dit fenomeen direct en Maartje bedacht een Estafette waarbij we in elkander boekenkast mogen kijken.

 dcaf701a452321bfcccb8c716a3383aa.jpeg

 

 

Hebbanista’s kasten

Er zit toch ook een klein nadeel aan deze online site; je kunt niet zo eenvoudig bij een Hebbanolic op bezoek gaan om daar de kasten te bekijken. Natuurlijk kun je op Hebban wel scharrelen bij de virtuele plankjes maar ik ben er van overtuigd dat dit een heel ander beeld geeft dan dat je daadwerkelijk in de kasten kunt kijken. Vandaar dat we proberen inzicht te geven in onze boekenkasten. Vandaag begin ik met onze estafette. Lees zo meteen de spelregels en doe daarna gezellig mee.

 f8942b9f302ab0003e56cd47e7092ee1.jpeg

 

Mijn kasten

Op het moment dat ik mijn kasten fotografeer valt mij al vanalles op. Ik zal de analyse van de boeken, de planken, de opstelling en inrichting niet met jullie delen want ik ben benieuwd naar jullie visie. Komt dat overeen met mijn inzichten? Een ding kan ik verklappen. Enkele jaren geleden waren mijn planken overzichtelijk erg gestructureerd en kon ik elk boek binnen 10 seconden vinden. Sinds januari 2016 is niets zo veranderlijk als mijn boekenkast.

 6700b4bc2db68d4db63a37f79673096a.jpeg

 

De foto’s

Natuurlijk heb ik geprobeerd om zo veel mogelijk boeken in beeld te krijgen maar het blijft bij een greep uit mijn talrijke planken. De planken waar ook boeken voor mijn werk zichtbaar zijn heb ik weggelaten. Daarnaast  heb ik alle stapels die op andere plaatsen liggen niet op de foto’s gezet. De foto’s zijn groot geplaatst. Ik kan wel zeggen dat dit komt omdat het voor jullie dan eenvoudiger is om de titels te lezen maar dit is eigenlijk omdat ik deze blog maak op mijn tablet en daar kan ik de foto’s niet verkleinen. Een collage maken was niet mogelijk omdat dan de kwaliteit van de foto’s verloren ging en geen titel meer te lezen was.

f0f96375a6695788f74fbac0a18c437f.jpeg 

De spelregels

Om mee te doen aan deze estafette heb ik enkele spelregels opgesteld omdat we anders mogelijk door de boeken de kast niet meer zullen zien.

  • Als je mee wil doen meld je onder dit artikel: JULLIE MOGEN KOEKELOEREN!
  • Daarnaast maak je een korte analyse van mijn getoonde boekenplanken
  • Je zorgt dat je een Bookspot of boekenblog of topic hebt waar je foto’s van je kasten kunt tonen
  • De eerste die deze opdracht compleet heeft beschreven onder dit artikel, krijgt van mij het stokje aangereikt
  • Dan maak je op korte termijn je blog met foto’s en laat ons koekeloeren en analyseren
  • Laat dan hier, onder dit artikel een link achter van jouw blog zodat we allemaal bij jou kunnen komen kijken
  • Zorg dat je de spelregels overneemt in je blog zodat de estafette door kan gaan

 07f160ed4172a9425c239d578abe8595.jpeg

 

Wie doet er mee?

Natuurlijk mag je ook analyseren als je niet de eerste persoon bent die reageert. Ook mag je je gedachten over de foto’s los laten als je zelf niet meedoet met de estafette.

*Wat vinden jullie van de getoonde kast?

*Zet jij jouw planken als volgende in de rij in de kijker? 



Reacties op: Boeken Koekeloeren | Estafette deel 1

Meer informatie