Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekendief-keet

op 03 januari 2020 door

Update

Bij de grote leesclub is de discussie al lang op gang. Vanaf vandaag 28 januari starten we ook hier met de discussie vragen en kunnen hier spoilers verschijnen in de reacties. veel discussie plezier.

Lees mee met De boekendief van Markus Zusak

Januari is de maand waarin we van start gaan met het lezen van De boekendief. Er zijn twee leesprojecten voor De boekendief deze maand en je mag natuurlijk zelf kiezen waar je mee wilt lezen. 

  1. Een grotere leesclub met eigen exemplaren (geen recensie verplicht) onder de bezielende leiding van Eveline, de coördinator met de heel bijzondere vragen
  2. Een kleinschalige leesbespreking hier op mijn blog in De Boekendief Keet (ook geen recensie nodig)

Ik zal zelf ook met de grotere leesclub meelezen en -kletsen maar natuurlijk ook hier als bardame fungeren speciaal voor de lezers die dit liever in kleine kring bespreken. In deze luchtige kleine Boekendief-keet is het mogelijk om de bijzonderheden en de dingen die ons opvallen in het boek, te bespreken. Heb jij dit boek al klaar liggen voor deze bespreking? Of staat het boek wel al in de kast maar kwam je er nog niet aan toe? Dit is je kans.

Natuurlijk willen wij dit boek gelezen hebben want al zovelen gingen ons voor en waren enorm enthousiast. Bij mijn oproep voor meelezers staken heel wat lezers hun hand op. Je kunt je dus aansluiten bij de grotere leesclub bij het samenleescafé of hier meedoen. Als jij hier wil aansluiten dan mag je dat hieronder aangeven en dan plaats ik je naam er bij.

Meelezers: Saskia (beide clubs?) - Sanne - Mandy - Stefanie (beide) - Marja (beide) - Annemieke (beide) - JBosman - Vlinder - Hetty kijkt bij beide clubs stilletjes mee - Evy wil wel maar heeft echt geen tijd :-)

Vragen die aan bod komen

  1. Wat vond je van de schrijfstijl?
  2. Hoe beviel het verhaal/de thema’s?
  3. Welke personages vond je het meest/minst interessant?
  4. Wat maakt dit boek voor jou goed/matig/slecht?
  5. Heb je nog vragen aan de meelezers?

We starten met de bespreking aan het einde van de maand (ik gok rond 28 januari). De komende weken kunnen we lekker kletsen over dit boek en elkaar op de hoogte houden over hoe we vorderen in deze roman.

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

In februari staan De tolk van Java en Dokter Zjivago op het programma.

Kijk ook bij



Reacties op: Boekendief-keet

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Markus Zusak

Markus Zusak

Markus Zusak (Sydney, 1975) is een Australische auteur. Hij begon met schri...