Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dis’ Café | Lees jij mee met Tikkop?

op 03 oktober 2024 door

Welkom in Dis' Café 

Het moet al meer dan een jaar geleden zijn dat ik met mijn man bij ons door het dorp wandelde en ik bedacht om even bij de kringloop binnen te wandelen. Natuurlijk was ik niet van plan om iets te kopen en zeker geen boek. Enerzijds vanwege mijn volle boekenkast, anderzijds omdat ze bij die kringloop zelden nog mooie literatuur hebben liggen. 
Vijf minuten later liep ik naar buiten en had ik Tikkop op de kop getikt. Die titel vind ik zo interessant dat ik nog weet wanneer ik hem voor het eerst zag; toen ik de site Lezen voor de lijst ontdekte en daar alle boeken eens bekeek. Ik heb nog altijd geen idee waar het boek over gaat maar dat ga ik binnenkort ontdekken. Jij ook? 

03-10-2024

Ik denk dat ik heel wat boeken van Adriaan van Dis in huis heb en in huis had, maar het is me nog niet gelukt om ooit een roman van hem te lezen. Dat moet anders! Het is mijn plan om komende week te starten met lezen en eind volgende week een opwarmvraag te plaatsen. De inhoudelijke discussie kan dan rond 15 oktober starten. Ik ben benieuwd wie er met mij meeleest. 

Wijze van bespreken

  • Rond 10 oktober probeer ik een opwarmvraag te plaatsen.
  • In de week daarna, start de inhoudelijke discussie en dan plaats ik om de dag enkele vragen. 

Zou dat ook passen in jouw leesagenda? 


 

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

 

Lees jij graag mee? 

Wil je meedoen met dit leesproject? Laat het dan hieronder weten en vertel zo af en toe even hoe ver je bent met lezen. Als ik weet dat je dit leescafé hebt gezien en gevonden, dan is het goed.
Ik ga dus zelf al snel van start met lezen en ik hoop dat er liefhebbers voor dit boek en de bespreking zijn. 

Leesregels

Die zijn er niet!

De discussie is niet verplicht, ook niet als je je eerder hebt aangemeld. Meedoen met dit leesproject moet leuk blijven. Als je vragen wilt overslaan of gewoon heel sporadisch iets wil beantwoorden, misschien zelfs alleen de reacties van anderen wilt lezen dan is dat ook goed. Hebban leesclubs, -recensies of -juryklussen gaan voor.

* Stel je voor dat je dit boek al iets langer geleden las, dan is dit ook een uitgelezen kans om mee te discussiëren. Bij vragen waarbij je de antwoorden niet meer omdat het zo lang geleden is dat je het boek las, zet je gewoon een joker in*



Reacties op: Dis’ Café | Lees jij mee met Tikkop?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) is schrijver, journalist en televisiepresentator. Hij gro...