Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een bestiale motorpub | Lees jij mee?

op 08 augustus 2024 door

Een stoere en bestiale motorpub

Van harte welkom in deze Pub. Allereerst wil ik aangeven dat ik niets heb met motoren, niets met roken, drugs en alcohol. Daar staat tegenover dat ik wel dol ben op Nederlandstalige literatuur, op debuten en op genomineerde romans. Vandaar dat ik De beesten van Gijs Wilbrink toch erg graag wilde lezen. Na de vijf debuten voor de Hebban Debuut prijs van dit jaar, was dit debuut aan de beurt. Ik ben benieuwd of ik kan ontdekken waarom deze roman vorig jaar niet won, ondanks de levende kritieken die ik voorbij zag komen.
Ik heb het boek bijna uit en kan dus snel starten met de eerst (voorpret)vraag. Hoe ver zijn jullie? Zou het jullie lukken om op de 11e of de 12e te starten met de 
discussie? We starten dan met een opwarmvraag, een 'plezierige' amuse, een vraag die nog niet ingaat op de inhoud.

08-08-2024


Wijze van bespreken


  • In het weekend van 11 augustus (over 3 dagen dus) probeer ik een opwarmvraag te plaatsen.
  • In de week aansluitend, start dan de inhoudelijke discussie. Zo rond de 14e augustus.
  • Ik plaats dan om de twee-drie dagen enkele vragen.
  • Omdat ik deze maand drie boeken bespreek op mijn blogspot wil ik na de eerste vraag telkens 3 vragen plaatsen waardoor de discussie iets sneller is afgerond. Jij mag natuurlijk altijd later, of veel later antwoorden. Hoe is dat voor jullie? Te snel? Te doen? Te overweldigend? 

Zou dit schema ook passen in jouw leesagenda? 

 

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

 

Lees jij graag mee? 

Wil je meedoen met dit leesproject? Laat het dan hieronder weten en vertel zo af en toe even hoe ver je bent met lezen. Als ik weet dat je dit leescafé hebt gezien en gevonden, dan is het goed.
Ik ben dus zelf al van start gegaan met lezen maar ik zal nog niets verklappen. 

Als je mee wilt doen, geef dan even aan of het uitkomt om rond de 14e te starten met de inhoudelijke vragen en of 3 vragen per keer haalbaar is. 


Leesregels

Die zijn er niet!

De discussie is niet verplicht, ook niet als je je eerder hebt aangemeld. Meedoen met dit leesproject moet leuk blijven. Als je vragen wilt overslaan of gewoon heel sporadisch iets wil beantwoorden, misschien zelfs alleen de reacties van anderen wilt lezen dan is dat ook goed. Hebban leesclubs, -recensies of -juryklussen gaan voor.

* Stel je voor dat je dit boek al iets langer geleden las, dan is dit ook een uitgelezen kans om mee te discussiëren. Bij vragen waarbij je de antwoorden niet meer omdat het zo lang geleden is dat je het boek las, zet je gewoon een joker in* 
 



Reacties op: Een bestiale motorpub | Lees jij mee?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gijs Wilbrink

Gijs Wilbrink

Gijs Wilbrink (1984) is schrijver, muzikant en mede-oprichter van podcastplatfor...