Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Waar zijn de mannen van Hebban?

op 28 november 2017 door

Ze zijn er toch wel?

Natuurlijk zijn er mannen enthousiast over en op Hebban, al zijn ze duidelijk in de minderheid qua aantal als ik me niet vergis. Maar mag je het een minderheid noemen als ze wel groots zijn?

Denk maar eens aan Sander Verheijen, ons opperhoofd, onze hoofdredacteur, die onlangs zijn debuut lanceerde. Dit boek, Ik kan er net niet bij, staat enorm hoog op mijn verlanglijstje. Verder hebben we Guy Doms, die fantastische leesclubs en feuilletons coördineert met een swung waar je U tegen zegt. En ken je Jan Stoel? Een coördinator die naast iets afwijkende vragen ook steeds vaker diepgravertjes weet te plaatsen bij een leesclub zodat je je echt in een boek kunt vastbijten. Zijn recensies zijn ook heel fijn om te lezen. En wie kent Aard niet, die heerlijke knorrepot, die met fantastische dwarse opmerkingen telkens weer een knuppel in het hoenderhok weet te gooien. En als je Guido Goedgezelschap tegenkomt proef je een enorm enthousiasme en weet je dat je zo af en toe een gedicht mag verwachten. Onno, die zo enthousiast de Engelstalige boeken promoot dat ik de neiging heb ze te kopen zelfs als als het boek totaal niet mijn genre blijkt te zijn. Marvin, die kan er ook wat van, wat weet hij veel over boeken. Robert Van der Meiren is er ook zo een die enorm mooi over boeken weet te vertellen en pittige reacties kan plaatsen. Dan hebben we nog Peter en Jan Haas die het niveau van het klassieker-genootschap flink op pijl houden en laat ik Nico van der Sijde niet vergeten met zijn originele een eigenzinnige recensies. Of wat denk je van Gert die zich onlangs enthousiast aansloot bij We Love Crime en Kees van de mooie reisverhalen.

Oh jee, natuurlijk vergat ik enkele mannen te noemen. Hoe langer dit artikel er staat hoe meer namen boven komen. Jan Koster kennen jullie natuurlijk ook. Hij was lange tijd actief bij We Love Lit maar nog altijd actief op Hebban en met mooie recensies. En Victor de la Vieter ook een naam die je geregeld voorbij ziet komen. Zij doen niet zo snel mee met een leesclub, dat verklaart mogelijk het een en ander.

Kris, Eus, Mies, Diego, Martijn die misschien wat meer low profile op Hebban rondstruinen. Nou ja, mijn punt is duidelijk, zonder dat ik ze allemaal bij naam noem; er zijn genoeg mannen op Hebban. Maar waar blijven ze dan?

04c2ab5692f5a766e145ddd06173850c.jpegHebben ze Een hart van steen?

Er is eigenlijk op dit moment geen aanwijzing te vinden dat ze dat wel hebben. Het lijkt er zelfs verdacht veel op dat ze dat niet hebben. Misschien moeten ze er gewoon eens naar op zoek. Even bij zich zelf te rade gaan of het misschien ergens te vinden is.

Het zou het beste zijn als ze eens even in hun boekenkast keken. Als het daar niet te vinden is dan moeten ze eens kijken op de boekenplank van een eventuele partner. Wat ook kan, is dat ze op zoek gaan in de boekenkast bij de buren of bij familieleden. Wellicht dat ze op die manier in het bezit komen van Een hart van steen. Dat zou natuurlijk mooi zijn want de leesclub is al enkele dagen geleden van start gegaan. Zonder mannen! Met alleen vrouwen! Het kan toch niet zo zijn dat juist de mannen de aankondiging hebben gemist?

Of is dit een vrouwenboek?

Oei. Daar had ik nog niet aan gedacht. Misschien schrijft Renate wel vooral boeken die vrouwen aanspreken? Het lijkt er nu wel een beetje op. Kijk nu maar eens bij de leesclub die net van start ging met een behoorlijk aantal enthousiastelingen. Een van de eerste dingen die opvielen was dat er geen enkele man mee deed. Dat roept bij mij de vraag op of Renate Dorrestein een auteur is die boeken schrijft die minder door mannen worden gelezen.

Is dat echt zo? Of denk ik dat alleen maar? Daar kunnen we volgens mij alleen achter komen als er ook mannen gaan meelezen met de leesclub van Dorresteins boek. Dat betekent dat we moeten zorgen dat ze mee gaan doen, dat we die mannen moeten porren en aansporen om mee te lezen.

Dus

- Ben jij een Hebban-man?

- Heb jij ergens Een hart van steen liggen?

- Of kun je het lenen van iemand?

- Doe je dan mee met die leesclub en toets de hypothese: *dit is ook een boek voor mannen*

De dames van de leesclub ontvangen jullie vast met open armen in de discussie.



Reacties op: Waar zijn de mannen van Hebban?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sander Verheijen

Sander Verheijen

Sander Verheijen (1974) is general manager en hoofdredacteur van Hebban.nl...

Renate Dorrestein

Renate Dorrestein

Renate Dorrestein (1954) neemt een unieke positie in binnen de Nederlandse Lette...