Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 2: Schrijfstijl

op 17 juli 2023 door

Hai allemaal,

We gaan nu echt van start. Dunkelblum zwijgt bleek toch een flinke pil te zijn en het resultaat is dat bij lange na nog niet iedereen het boek uitheeft. Ik heb de leestijd dus verlengd tot aankomende vrijdag. Omdat sommige van jullie het boek wel al uit hebben, en wellicht misschien zelfs al een tijdje, plaats ik nu toch de eerste inhoudelijke vraag. Geen stress, de volgende vraag komt vrijdag pas weer online. Vanaf daar wil ik een "normaal" tempo aan gaan houden, dus zo ongeveer om de dag een vraag.

Mijn gestelde vragen zijn altijd dikgedrukt. Daaronder wil ik af en toe een cursieve toelichting geven. Deze zijn zuiver bedoeld als ideeën en hoeven zeer zeker niet allemaal in je antwoord te komen. En onthou: er zijn géén foute antwoorden; iedereen ervaart een boek op zijn of haar eigen manier!

Veel plezier!

Vraag 2:

A.
Wat kun je zeggen over de schrijfstijl?
Denk hierbij breed: bijvoorbeeld de plus- en minpunten, maar ook de woordkeuze van de auteur; te veel/onvoldoende details; sfeerbeleving; eventuele onvertaalde woorden of bijvoorbeeld jargon; tijdsprongen, struikelblokken etc.

B.
Was het een verhaal dat gemakkelijk te volgen was, en waarom wel of niet?



Reacties op: Vraag 2: Schrijfstijl

Meer informatie