Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke's boekenbankje 2024, week 27 en 28

op 15 juli 2024 door

Het is zomer... lalala, ik moet het liedje regelmatig herhalen, want aan het weer is het niet te zien. Zomerstormen en overstromingen door regen, lage temperaturen (en dan toch nog een warmterecord in juni?? hoe dan?). En toch is het zomer.

Ik zit naar buiten te kijken waar na twee weken prut weer, ineens een stralend blauwe lucht met zon te zien is. Ja het is zomer! Maar ik zit bij de computer, want mijn blog is er weer eens bij in geschoten. Het waren drukke weken, maar waar ik zo druk mee was? Geen idee. Van lezen kwam niet zo veel en er ging dus ook niet zoveel uit. Dat komt omdat er in de weken 25 en 26 wel veel uitging.

dbc6128c77f756abab3eeb17e9cba173.png

Week 27

Een regenachtige week. Op woensdag naar yoga en kletsnat geregend op zowel de heen als de terugweg. Weg Zen-gevoel. Op zaterdag was de Amnestyboekenmarkt. Ik was er al om 7 uur. 17 Pallets met boekendozen verdeeld over tien kramen. Het was zoveel dat het niet gelijk op de kramen paste en er dozen in rijen op de grond stonden. De verkoop begon om negen uur en het liep storm. Aan het einde van de dag stonden er nog wel dozen op de kramen, maar het was een kaalslag. Een heerlijke dag, een buitje en verder mooi weer. Enkel nog veel wind waardoor twee kramen werden omgeblazen. Natuurlijk nog boeken bijgekocht... oa vijf delen van Virgin river (deel 15 tm 20). Ik heb deel 1 al gelezen, dus deze zullen nog even moeten wachten.
Er is veel voetbal op tv, ik sla het over en kijk Wie is de Mol via de streaming (-_-), veel leuker,

Week 28

Weer een nat weekje, maar genoeg opklaringen. Op donderdag reisde ik af naar Amsterdam voor een meeting met Charles den Tex. In plaats van een 'gewone' boekpresentatie, was deze met een select gezelschap, waarbij we Charles alles mochten vragen wat we wilden. Het boek Een mooie dood hadden we als ebook al gekregen en nu kregen we het fysieke boek en die werd ter plekke gesigneerd. Reuze gezellig en heerlijke bitterballen gegeten. 
Op zaterdag ben ik jarig - waar ik erg weinig aan doe -en ben blij als de dag voorbij is. Veel appjes en berichtjes gekregen en vooral veel lekkere snacks als kado. Van mijn moeder kreeg ik o.a. onderzetters in de vorm van kattenkoppen. Geweldig!

Wat las en luisterde ik uit deze twee weken?

b040b61566c357364b462cd2fd5b9791.png

Ik deed mee als jury-lezer van de Dorrestein verhalen en heb mijn selectie gelezen, beoordeeld en ingeleverd. Nu afwachten of er een van mijn toppers in de top tien terecht gaat komen.

Vrouwen van het Grand Hôtel - Ruth Kvarnstrom-Jones

Nadat ik me had voorgenomen om nooit meer mee te doen met een leesclub van LS (omdat er heel veel lezers tegelijk in een lc zitten), liet ik me met dit boek toch verleiden. Opnieuw zijn we met 40 lezers en stroomt de chat in Instagram vol. Ook de Teams meeting ter aflsuiting is vol, maar nog wel te doen.
Het boek zelf leest erg lekker is een beetje een soap, maar met sterke vrouwen die een groot hotel in Stockholm runnen heb ik me uitstekend vermaakt.

  • Roman/Boek/LS leesclub/514 pgn
  • Lees een nieuw boek/Lees een oud boek

Voorbij de regenboog - Virginia Andrews

Bij Thinium trof ik opnieuw een opdracht met een boek van deze schrijfster. Deze keer het vierde (en afsluitende deel) van de Hudson serie. Ik denk dat dit een boek is van na haar overlijden. Het is iets meer van deze tijd (maar nog wel van voor 2000), nog steeds een hoop drama, maar de familieverhoudingen zijn niet zo vreselijk als in de eerste boeken van Andrews.

  • Roman/Lees en luisterboek/Thinium
  • Lees een duister boek

Week 28

Ik zal de sleutel vinden - Alex Ahndoril

Het auteurskoppel dat achter Lars Kepler schuilgaat, is begonnen aan een nieuwe detective serie en heeft daarvoor een nieuw pseudoniem in het leven geroepen. Geen harde actie voor Alex Ahndoril, maar een cosy crime met een bijzonder hoofdpersonage Julia Stark. Het boek won ik tijdens de thrillerweken - Een boek voor een recensie. Van alle titels sprak deze me het meeste aan. En het was leuk, maar er zaten wat herhalingen in en de achtergrond van het hoofdpersonage bleef lang vaag. Daarnaast komt ze weg met beschuldigingen die niet kloppen en het Hercule Poirot einde was een beetje teveel copy-cat gebeuren. Maar het heeft me toch nieuwschierig gemaakt naar het tweede deel.

  • Thriller/Cosy crime/Boek voor een recensie/295 pgn
  • Lees een eerste boek

De duik - Sara Ochs

Een thriller, geluisterd via Bookchoice. Het was wennen, want de twee hoofdpersonages Cass en Brooke wisselen elkaar af, maar de voorlezer (Anne Lichthart) bleef dezelfde, waardoor ik niet altijd in de gaten had dat het perspectief was veranderd en ik geen idee had wie er aan het woord was. Het verhaal zelf komt wat traag op gang en lijkt hier en daar wat te rammelen. (Iets met een ring en dan niet weten of die van haar of van hem is... dat zie je toch aan de maat?). Maar over de helft wordt het spannender en is de nieuwsgierigheid groot naar de ontknoping. Een epiloog sluit het verrassend af. Prima thrillertje, maar beter om te lezen denk ik.

  • Thriller/Luisterboek/Bookchoice/10 uur
  • Lees een nat boek

Steekspel - Kelly Dellene

Een naluisteropdracht van Thinium. In eerste instantie leek het me niet zo, maar al snel merkte ik dat het een heel prettig en goed geschreven boek was. Leuke en interessante personages en goed lopende dialogen met zowel wat cynisme als humor. Het gaat over een jonge vrouw die in een criminele bende zat als vervalser van schilderijen, maar na een mislukte laatste opdracht ervandoorgaat en in een klein dorpje in België terecht komt in een B&B bij hele lieve mensen. Al snel settelt ze zich, maar haar verleden haalt haar in. Het is een beetje cosy crime, met een vleugje romantiek. En best realistisch. Het wordt voorgelezen door Anne Lichthart (ja dezelfde als die van Andrews), maar nu met een perspectief helemaal goed te luisteren. Leuk boek!

  • Roman/Lees en luisterboek/Thinium/217 pgn
  • Lees een gevaarlijk boek

dbc6128c77f756abab3eeb17e9cba173.png

Het is een bescheiden blogje deze keer. 
En nu twee weken vakantie. Geen Thinium, helft van de kinderen een weekje weg, volgende week zelf een paar dagen op pad. Lekker. Ik ga mijn boeken pakken en ga de zon in.

Tot over twee weken!



Reacties op: Marieke's boekenbankje 2024, week 27 en 28

Meer informatie

Gerelateerd