Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In de spot: The Sunken Land Begins To Rise Again

op 17 februari 2021 door

In dit gloednieuwe onderdeel op de spot geven we lezers een plekje om hun recensie aan het grotere publiek te tonen. Er komen dagelijkse vele tientallen recensies op Hebban binnen, dat het logisch is dat we soms door het bomen het bos niet meer zien. Zo nu en dan zullen we een boek eruit pikken en eens kijken wat de lezer, de genrefan of de allesverslinder van dit boek vind. Misschien is dit de kans eens te discussieren over dat ene boek of zorgt het juist voor inspiratie om het eindelijk eens te lezen!

Vandaag staat de lezersrecensie van Hebbaner Tim1993 In de spot. Dit keer The Sunken Land Begins To Rise Again van John Harisson (niet de uitvinder ;)), dat zich afspeelt in Brexit Britain en dat er voor zorgt dat alle 5 de lezers er 5 sterren voor geven. Tijd om eens nader kennis te maken.

In het kort

Winner of the Goldsmiths Prize 2020, this is fiction that pushes the boundaries of the novel form. Shaw had a breakdown, but he's getting himself back together. He has a single room, a job on a decaying London barge, and an on-off affair with a doctor's daughter called Victoria, who claims to have seen her first corpse at age fourteen. It's not ideal, but it's a life. Or it would be if Shaw hadn't got himself involved in a conspiracy theory that, on dark nights by the river, seems less and less theoretical . . . Meanwhile, Victoria is up in the Midlands, renovating her dead mother's house, trying to make new friends. But what, exactly, happened to her mother? Why has the local waitress disappeared into a shallow pool in a field behind the house? And why is the town so obsessed with that old Victorian morality tale, The Water Babies? As Shaw and Victoria struggle to maintain their relationship, the sunken lands are rising up again, unnoticed in the shadows around them.

Verborgen mysteries

Tim1993: Mike John Harrison is een intrigerend schrijver die zeer goede SF schrijft ('Light' en andere) maar omdat hij tegen de beperkingen van genre aanschopt weinig erkennen vindt bij de echter fans, en dus nooit genomineerd wordt voor de grote SF-prijzen. Dat zegt veel over de conservatieve houding van SF_fans etc.
Maar Mike schrijft ook intrigerende verhalen, en dan is er dit boek, waarin een man en een vrouw proberen een relatie te beginnen, terwijl in hun omgeving mensen verschijnen, vreemde dingen lijken te gebeuren, mysteries zich ontwikkelen maar nooit echt aan het oppervlak komen. Harrison is een meester in het scheppen van sfeer, zelfs van een alledaagse sfeer doorspekt met weird gebeurtenissen, en hij laat je ook achter met een verhaal dat nooit volledig afsluit. Ik alleszins ben een fan.

***** Sterren

Zouden jullie dit boek lezen?

ps. zou je ook een keer in de spot op de spot willen met een bijzonder boek of interessante recensie, stuur dan een mailtje naar sffclubnl@gmail.com of laat het ons in de Taveerne weten en wie weet kunnen we hem plaatsen.

 



Reacties op: In de spot: The Sunken Land Begins To Rise Again

Meer informatie

Gerelateerd

Over