Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Meeleesclub maart: De zaaier/ Parable of the sower

op 24 februari 2024 door

In maart lezen we de opnieuw uitgegeven Parable of the sower, dit keer in vertaalde editie De Zaaier van Octavia E. Butler. Zowel met de Engelstalige als de Nederlandse editie kun je meelezen.  De eerste editie stamt uit 1993, maar de problemen spelen zich af in het voor 1993 zijnde, dystopische 2024. Zijn de problemen die Butler voorzag nog steeds actueel? Niet voor niets komt dit boek dus dit jaar uit. Lees je mee?

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort

Wanneer wereldwijde klimaatverandering en economische crises in 2024 tot sociale chaos leiden, wordt Californië een plek vol gevaar: van ernstig watertekort tot massa’s drugsverslaafde maniakken die alles zullen doen om nog een dag te overleven. De vijftienjarige Lauren Olamina woont met haar vader, in een afgeschermde community, beschermd tegen de anarchie
buiten de muren. Lauren lijdt aan hyperempathie, een slopende gevoeligheid voor de emoties van anderen. Maar als de community onveilig wordt, moet Lauren vluchten.

Leesclubvragen:

Gedurende de maand komen hier de vragen te staan. Als je zelf een vraag of opmerking hebt, stel ze hieronder gerust.

Veel leesplezier!



Reacties op: Meeleesclub maart: De zaaier/ Parable of the sower

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Octavia E. Butler

Octavia E. Butler

Octavia Butler (1947-2006) was een wereldberoemde Amerikaanse schrijver van vele...