Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Meeleesclub november: Windhaven

op 31 oktober 2022 door

Om de Reading Challenge categorie Eiland en Duoschrijvers af te vinken, kiezen we in november voor Windhaven van George R.R. Martin en Lisa Tuttle. Lees je mee?

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort

George R.R. Martin is de auteur van het bestsellende fantasy-epos Het Lied van IJs en Vuur, waarop de razend populaire televisieserie Game of Thrones is gebaseerd. Wereldwijd werden er van deze legendarische reeks miljoenen boeken verkocht.
Lisa Tuttle maakte naam met haar werk als sciencefictionschrijver én als redacteur van vele prijswinnende anthologieën.

Op de planeet Windhaven is het contact tussen de honderden kleine eilandjes waaruit de wereld bestaat schaars. De onrustige zeeën vol gevaarlijke monsters maken het schepen onmogelijk om over te varen.
Maar dan ontdekt de mens dat hij, met zelfgemaakte metalen vleugels, kan vliegen. Sindsdien trotseren zogeheten zilvervliegers met gevaar voor eigen leven de verraderlijke oceanen.

Leesclubvragen:

Gedurende de maand komen hier de vragen te staan. Als je zelf een vraag of opmerking hebt, stel ze hieronder gerust.

Veel leesplezier!



Reacties op: Meeleesclub november: Windhaven

Meer informatie

Gerelateerd

Over

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...