Meer dan 6,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

SFF gaat op vakantie en neemt mee #4

op 06 augustus 2018 door

Het is augustus en dat betekent dat het zomervakantieseizoen weer is begonnen. Misschien zijn de plannen al gemaakt en weet je al waar je naartoe gaat. Of misschien wacht je op die ene leuke last-minutevakantie. Misschien weet je ook al wel welke boeken er mee zullen gaan om in alle rust heerlijk te kunnen lezen. Want nergens leest een boek zo fijn als op vakantie. Net als vorig jaar geeft de Scifi- & Fantasy Club jullie een kijkje in de boekenkoffer die meegaat op vakantie. Vandaag een kijkje in de koffers van Cindy en Marc.

Cindy

b46539070750a6ef9f421ea085e6eddc.jpgOp vakantie gaan is hier altijd een heel geregel. Van te voren zijn er de vragen: waar gaan we heen, hoe gaan we er heen, wie zorgt er voor de katten, kan de hond mee? Wat nemen we mee? Dit jaar zijn er nog wat meer vragen? Lukt het mijn man, die ziek is, op vakantie te gaan? Heeft hij toestemming van de artsen? Dit is nog niet allemaal beantwoord, dat horen we deze week. Spannend dus.

En dan… koffers inpakken, boeken uitzoeken. Nu zijn mijn twee kinderen en ik boekenwurmen die graag wat keuze hebben en veel willen lezen. De jongens mogen meenemen wat in hun tas past en wat stripboeken achter in de auto voor onderweg naar het mooie Dalarna in Zweden. En ik? Ik heb een compromis gesloten met mijn man dat ik een aparte tas meeneem voor de boeken, wat er in past mag mee. Maar wat neem ik mee?

Ik hoefde niet lang na te denken over The Nevernight chronicle (02): Godsgrave van Jay Kristoff. Nimmernacht heeft mij zo positief verrast, dat ik niet kon wachten totdat deel twee in het Nederlands zou verschijnen.

Verder neem ik de de eerste drie delen van de enorm populaire ACOTAR serie mee; A Court of Thorns and Roses, A Court of Mist and Fury en A Court of Wings and Ruin van Sarah J. MaasIk hou van dit soort verhalen en na alles wat iedereen erover heeft verteld en geschreven, ben ik enorm benieuwds of ze echt zo goed zijn.

Daarnaast neem ik het boek De Tovenaars van Ooit mee, geschreven door Cressida Cowell, de auteur van Hoe tem je een draak. Dit wordt het voorleesboek. Ook al zijn de jongens al 12 en 11, voorlezen vinden ze nog steeds heerlijk en ik doe het graag.

En een boek waar ik heel blij mee ben omdat het eerste deel mij zo bij de keel heeft gegrepen is Een jaar later van William R. Forstchen. Het eerste deel vertelde over een EMP die de totale elektrische infrastructuur in Amerika plat legt. wat betekent dat daadwerkelijk voor de maatschappij? Wie overleeft het? In een jaar later wordt het leven weer opgepakt. Ik ben benieuwd.

Mocht bovenstaande nu niet voldoende zijn voor twee weken Zweden, dan weet ik in Mora een boekwinkeltje die vast nog wel wat leuks heeft ;-)

Marc

28e60f98eda073adfd8a84fbc737b5b4.jpgIk ga op reis en neem mee..

Bezig zijnde aan de geweldige trilogieën van Robin Hobb neem ik de volledige derde trilogie mee. Ik ga proberen om alle drie de boeken te lezen van De Nar. Hopelijk zijn ze evengoed als de boeken van De Zieners en de boeken van de Levende Schepen.

Ter voorbereiding van de nieuwe Spielberg film, neem ik Ready Player One van Ernest Cline mee. Ook Oorsprong van Dan Brown gaat in de koffer, want deze vijfde met Robert Langdon stond nog steeds te wachten om gelezen te worden.

Ter kennismaking met enkele Vlaamse reeksen neem ik ook deze eerstelingen mee: Mara het eerste verhaal van Sterre Carron met inspecteur Rani Diaz in de hoofdrol & De Zaak Torfs het eerste boek van Jo Claes met inspecteur Thomas Berg als personage. Alsook het nieuwe Schatje van Luc Deflo, met rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu in de hoofdrollen, dat ik nog net bij de nieuwe boeken trof in de bibliotheek.

Ter voorbereiding van de geweldige STARZ TV-reeks American Gods neem ik het gelijknamige boek – Amerikaanse goden - van Neil Gaiman mee. Het originele boek won de Nebula en de Hugo prijs (sciencefiction), de Locus prijs (fantasy) en de Bram Stoker prijs (horror). Ik neem echter de jubileum-editie mee (10 jaar) en die is 12000 woorden langer dan het origineel. (ongeveer 700 blz.)

Onlangs kocht ik tweedehands een zo goed als nieuwe editie – voor amper enkele euro’s – van de klassieker De Machtsfabriek van Robert Littell. Het verhaal van drie jonge CIA rekruten is tevens het verhaal van tientallen jaren CIA & wereldgeschiedenis. Wel een klepper van 950 bladzijden.

Benieuwd hoeveel van deze 5.000 bladzijden in ga verslinden op mijn – gehuurd – terras in Aquitaine, juist boven Bordeaux.



Reacties op: SFF gaat op vakantie en neemt mee #4

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jay Kristoff

Jay Kristoff

Jay Kristoff (geboren 12 November 1973) is een Australische auteur van fantasy e...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

William R. Forstchen

William R. Forstchen

William R. Forstchen heeft een PhD van Purdue University in militaire geschieden...

Robin Hobb

Robin Hobb

Robin Hobb (1952) is het pseudoniem voor de Amerikaanse schrijfster Megan Lindho...

Ernest Cline

Ernest Cline

Ernest Cline (1972) groeide op in Ohio, VS. Hij verwierf enige bekendheid als wo...