Meer dan 6,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

SFF op vakantie, een terugblik deel 1

op 10 oktober 2018 door

Inmiddels zijn we halverwege oktober en kunnen we zeggen dat onze vakanties voorbij zijn. Alle leden van de Hebban sciencefiction en fantasyclub hebben jullie eerder laten zien welke boeken er mee zouden gaan in de koffer. Nu sluiten we de reeks af met twee terugblikartikelen. Welke van de ingepakte boeken hebben we gelezen en welke vonden we het leukste? In deze eerste terugblik kijken we terug op de vakanties van Eline, Merel, Vanessa, Marc en Kim.

Eline

The Woman in the Dunes, The Box Man en These Rebel Waves zijn van mijn ingepakte boeken degenen die ik gelezen heb. The Well of Ascension en As I Lay Dying niet. These Rebel Waves van Sara Raasch vond ik het leukste om op vakantie te lezen, omdat het erg vlot las en het makkelijk was om helemaal op te gaan in het verhaal ook al moest ik vaak stoppen met lezen om een geplande activiteit te gaan doen. The Woman in the Dunes en The Box Man vond ik ook erg goed, maar ze waren niet meteen perfect leesmateriaal voor op vakantie omdat ik ze wilde lezen als voorbereiding op het nieuwe academiejaar en ik ze met volle aandacht moest lezen.

Merel

Annihilation, The Language of Thorns, De Oversteek en Pupil zijn de boeken die ik uitgelezen heb deze vakantie. List en Leugens, De Laatste Magiër, Het lot van de moordenaar en The Snow Child heb ik niet gelezen. Tevens heb ik Borne van Jeff VanderMeer extra gelezen. Deze stond niet op mijn lijstje voor deze vakantie. The language of thorns was vanwege de korte verhalen fijn om tussendoor te lezen, als we tussen activiteiten door even tijd over hadden. De oversteek en Borne waren twee boeken die me erg boeiden en daardoor heerlijk weglazen. Zeker De oversteek, wat toch wel een aardige dikkerd is, was fijn om echt even achter elkaar door te kunnen lezen.

Vanessa

Wat was het een heerlijke zomer, ik heb vele uurtjes lezend in de zon door gebracht. Ik mocht een aantal boeken via Hebban lezen, onder andere Windhaven, Borne en het tweeluik van The Aftermath. Erg leuk om kennis te maken met nieuwe verhalen. Tevens herlees ik in de vakantie graag een reeks. Dit jaar heb ik de eerste twee trilogieën herlezen van Hobb. Een opwarmertje voor Castlefest waar Robin Hobb aanwezig was. Tevens heb ik de boeken van Patrick Rothfuss herlezen en daar weer kleine nieuwe dingen in ontdekt in afwachting op deel drie. Kortom een heerlijke lees zomer.

Marc

Voorbije zomer ging ik naar de wijngaarden rond Bordeaux en las ik "De boeken van de Nar" de derde trilogie van Robin Hobb die weer inpikte na de eerste reeks over de Zieners en waar je langzaamaan meer en meer in getrokken wordt. Verder las ik Ready Player One van Ernest Cline, wat een meeslepend verhaal is over hoe karakter, moed en de juiste vrienden, bepalend zijn in de strijd van David tegen Goliath. Wie alleen de film van Spielberg gezien heeft, moet toch het boek lezen, want de speurtoch/opdrachten om de 'easter eggs' te vinden zijn totaal anders in het boek. Ook N°22 uit de Jack Reacher reeks stond op het menu. De boeken van Lee Child vervelen nooit en zijn nog steeds verslavend. Verder ontdekte ik de Vlaamse schrijver Jo Claes die met 'de zaak Torfs' zijn eerste detective schreef met inspecteur Thomas Berg inde hoofdrol. Zowel het personage als de stad Leuven smaken naar meer. Als laatste - maar niet als minste - las ik de dikke turf "Amerikaanse Goden" van Neil Gaiman. Dit verhaal leest als een roadtrip op LSD met goden/monsters van allerlei slag en kon me uitermate bekoren. Ik heb ondertussen de gelijknamige tv-serie binnen en kijk er naar uit te ontdekken wat ze van al die 'Goden' & landschappen gemaakt hebben.

Kim

Ik heb veel gelezen in mijn vakantie, maar heb veel boeken weer ongelezen mee terug naar huis moeten nemen (dat wil zeggen: ík had ze niet gelezen, maar mijn familieleden soms wel. Zo was ik sommige boeken meteen al kwijt). Mijn telefoon en geleende tablet bleken mijn beste vrienden. Ik moest inderdaad nog twee boeken voor de Hebban Debuutprijs lezen. Gelukkig had ik de boeken die mij het interessantst leken - Kleihuid en Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken - tot het laatst bewaard en bleken deze boeken me inderdaad aan te spreken. Daarnaast luisterde ik naar Legend via de Luisterbieb (ik vond het vermakelijk slecht), besteedde ik het grootste deel van mijn leestijd aan het beoordelen van de verhalen die de tweede ronde van Edge.Zero gehaald hadden (62, en ja, ik las ze allemaal, waarvan 2/3 terwijl ik op vakantie was) en begon ik op de valreep nog aan De Drakentroon. Dat bleek geen boek waar ik snel doorheen kwam (geen waardeoordeel maar een constatering. Ik deed er twee weken over. Dat is dan ook de enige reden dat ik nog niet aan het tweede boek begonnen ben).

Eenmaal weer thuis en klaar met mijn jurytaken heb ik wel nog de halve vakantiebieb gelezen (oké, het waren er 'slechts' elf, maar dat is niet slecht in een maand. Erg goed vond ik de meeste helaas niet). Ergens tussendoor las ik ook nog boeken voor duo- en groepsrecensies. Windhaven had ik al eens gelezen en herlas ik ter voorbereiding op de graphic novel (waar we een Oordeel over velden. Merel en ik maakten van de gelegenheid gebruik om beide boeken naast elkaar te leggen in een Graphic versus Gewoon). Voor een duorecensie met Demi las ik tot slot Het zwarte hart, het eerste deel van Caraval. Wat ik daarvan vond kunnen jullie binnenkort lezen.



Reacties op: SFF op vakantie, een terugblik deel 1

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kobo Abe

Kobo Abe

Kobo Abe was een Japans schrijver, fotograaf en uitvinder. Hoewel hij opgeleid ...

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson groeide op in Lincoln, Nebraska. Hij studeerde en doceerde cre...

Jeff VanderMeer

Jeff VanderMeer

Jeff Vandermeer (1968) is een Amerikaans auteur van science fiction en fantasy. ...

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo is een Amerikaanse YA-schrijfster. Ze debuteerde met het eerste de...