Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

10 dingen die elke feelgood lezer herkent

op 16 maart 2017 door

Vaak wordt er gezegd dat we allemaal heel anders zijn. Toch hebben we als mensen veel gemeen. Denk eens aan de feelgood-liefhebber. Natuurlijk, elke lezer(es) vindt een andere auteur goed, maar sommige dingen hebben we toch echt gemeen. In welk punt herken jij je het meest?

Door Diana van Eynde

1. Het liefst lees je op je favoriete plek in huis. Met deken. Met een warme drank. En vooral ook met chocolade.
2. Het moet even volledig stil zijn om je heen. Je wilt je helemaal mee laten slepen in dingen die de hoofdpersoon van jouw boek meemaakt.
3. De tissues zet je alvast klaar, want je weet nooit wanneer je ze nodig hebt.
4. Je wordt steevast verliefd op de mannelijke hoofdpersoon. Voordat je het weet zit je na het lezen een foto van hem te Googlen zodat je ook letterlijk een beeld bij hem hebt.
5. De personages zijn heel erg herkenbaar, dus je zoekt altijd naar eigenschappen die jij en de hoofdperoon ook gemeen hebben.
6. Je probeert je partner enthousiast te maken voor het boek. Voor hem is het enkel maar de zoveelste voorspelbare romen. Voor jou is het een verhaal dat je raakt, dat behoort tot de besten.
7. De kaftjes, die vaak lekker zoet van kleur zijn, staan te pronken in je kast. Niet alleen tijdens het lezen zwijmel je weg. Ook als je gewoon voor je boekenkast staat, kun je helemaal verdwalen in dromenland.
8. Alleen als je leest hou je van de regen. Dat geeft extra sfeer aan het verhaal.
9. Je hebt slapeloze nachten. Puur omdat je gewoon MOET weten met wie de hoofdpersoon eindigt.
10. Je to read lijst blijft maar groeien, want hoe meer auteurs je ontdekt, hoe meer...



Reacties op: 10 dingen die elke feelgood lezer herkent

Meer informatie