Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Amarins leest Hou me verborgen

op 17 mei 2023 door

Toen ons door uitgeverij MH Books een recensie-exemplaar van Hou me verborgen van Aysline Mcgrath werd aangeboden, was ik meteen enthousiast om deze te gaan lezen. Een feelgoodroman waarbij de cover me meteen aantrok en ik dus nieuwsgierig was naar het verhaal. Of mijn verwachtingen uitgekomen zijn lees je hieronder.

-door Amarins-

38e5e45945adc20aff4c99eb66ec7c02.png

Waar gaat het over

Riva woont en werkt in Londen en dat bevalt haar goed. Ze fotografeert voor de grootste modemagazines, heeft al een paar jaar een relatie met Will en haar beste vriend Alexander is een beroemde acteur. Toch heeft Riva het moeilijk om in de drukke, lawaaierige stad haar leven te leiden. Ze is snel overprikkeld, kan moeilijk sociale contacten leggen en vermijdt grote evenementen. Alexander neemt haar mee op vakantie naar een afgelegen plek waar hij nergens herkend zal worden. Daar beseft Riva dat haar weggestopte gevoelens voor Alexander komen bovendrijven. Maar hij is zo bekend dat hij overal achtervolgd wordt door paparazzi, naar premières moet gaan en verwacht wordt op uitbundige feesten. Lukt het Riva om zich over de sociale druk te zetten of blijft ze liever geheim achter de schermen?

Over Aysline Mcgrath

Hou me verborgen is het feelgooddebuut van deze schrijfster. Naast deze feelgood schreef ze een aantal thrillers en staat er ook een aantal spannende verhalen op haar naam.

Personages

Vanaf het begin wordt je meegezogen in het leven van Alex en Riva. Riva is een vrouw die gekwetst is en allergisch voor leugenaars. Ze heeft een hekel aan drukte en is gauw overprikkeld. Alex is een man die veel in de belangstelling staat, maar wat niemand weet is dat hij ook bindingsangst heeft. Beiden hebben zo hun verleden en hun problemen. Ze zijn beiden vooral eerst een beetje mysterieus neergezet in dit verhaal. Heel langzaamaan leer je ze goed kennen, leren ze elkaar goed kennen en worden de ware Riva en Alex onthuld. Beide personages groeien enorm in het verhaal, geheimen van beiden worden onthuld en ik heb alleen maar kunnen genieten van dit hele fijne stel. 

Verhaallijn

Het verhaal leest heerlijk vlot. Dit doordat de verhaallijn erg mooi opgezet is en de opbouw van het verhaal goed is. De korte hoofdstukken dragen bij aan het leesplezier. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Riva en Alex. Doordat het verhaal vanuit beide perspectieven wordt verteld, kun je de twijfels en gevoelens van Riva en Alex ook voelen en je inleven in beiden. Je voelt de twijfels maar nog sterker voel je de liefde en aantrekkingskracht tussen beiden. 

De duidelijke en interessante thema's zoals overprikkeling, eetstoornissen, bindingsangst, een leven in de schijnwerpers, dromen, aangeboren hartafwijking en angsten maken het verhaal tot een hele fijne leeservaring met een duidelijke boodschap. Maar het hoofdthema in dit verhaal is bovenal de liefde. Hoewel het verhaal best veel onderwerpen en gebeurtenissen bevat, blijft de vaart er in zitten en blijf je constant geboeid. 

Conclusie

Wat heb ik genoten! De cover had me al heel nieuwsgierig gemaakt en hierdoor was mijn nieuwsgierigheid naar het verhaal groot. Mcgrath heeft me echt heel erg verrast met dit hartverwarmende verhaal. Vanaf de eerste bladzijde zit je goed in het verhaal en ga je alleen maar houden van zowel Riva als Alex. Ik kan alleen maar hopen dat Mcgrath nog veel meer van dit soort mooie boeken gaat schrijven. Ik blijf je in ieder geval in de gaten houden en hoop heel stiekem dat we nog een inkijkje krijgen in het leven van Riva en Alex na Hou me verborgen. Kom maar op met dat vervolg!! Ik heb Hou me verborgen'beoordeeld met vier sterren!

Zet jij dit prachtige en hartverwarmende verhaal ook op je te lezen lijst? Of heb je het misschien al gelezen? Dan hoor ik natuurlijk graag wat jij er van vond!



Reacties op: Amarins leest Hou me verborgen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Aysline Mcgrath

Aysline Mcgrath

Nachtwaker, dagslaper Auteur van De Seizoensdief en verschillende kortverhalen T...